Congressen

Femke Halsema geeft startschot voor heropening congresstad Amsterdam

Heropening congesstad Amsterdam door Femke Halsema

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) gaven op donderdag 26 augustus het startschot voor de terugkeer van zakelijke evenementen in de stad in RAI Amsterdam.

De burgemeester en wethouder hebben samen met RAI CEO Paul Riemens en Tracey Davies, president van Money 20/20, het beurs – en congresseizoen 2021/2022 officieel geopend tijdens een persconferentie. Tijdens deze persconferentie werden de meerdaagse internationale beurzen en congressen weer van harte welkom geheten en benadrukten de bestuurders de impact die zakelijke evenementen zoals Money20/20 hebben op hun relevante sectoren (FinTech en Health & Science).

Investering 3,7 miljoen

“Ik ben blij dat er weer zakelijke evenementen in onze stad gaan plaatsvinden”, aldus Halsema. “We staan ​​klaar om internationale evenementen in de stad en de RAI te ontvangen, te organiseren en te faciliteren. Het is volledig veilig om Amsterdam te bezoeken. Ik heb het volste vertrouwen in onze partners, denk aan hotelketens, Schiphol en RAI Amsterdam. Ze hebben allemaal hun protocollen volledig op orde. RAI Amsterdam is in de afgelopen 1,5 jaar covid-expert geworden en covid-proof.”

Everhardt: “De gemeente Amsterdam investeert de komende vier jaar 3,7 miljoen euro in het aantrekken van congressen die waarde toevoegen aan onze stad. We willen van Amsterdam één ​​van de belangrijkste congressteden van Europa maken. Amsterdam staat inmiddels op de veertiende plaats op de lijst van meest aantrekkelijke congresbestemmingen wereldwijd. Congressen zorgen voor inkomen, werkgelegenheid en opleiding en versterken tegelijkertijd de lokale economische sectoren.”

Miljard euro misgelopen

Alleen al de congressen in RAI Amsterdam genereerden tot 2019 een jaaromzet van circa € 690 miljoen en werkgelegenheid van 6.300 fte’s. Over het algemeen is een omzet van 1 euro toegevoegde waarde voor RAI Amsterdam 7 euro toegevoegde waarde voor de regio. Met de Amsterdamse congressector die anderhalf jaar stil heeft gelegen, liep de regio Amsterdam een ​​omzet van circa een miljard euro mis.

Wethouder Victor Everhardt, President Money 20/20 Tracey Davies, Burgemeester Femke Halsema en RAI CEO Paul Riemens
Wethouder Victor Everhardt, President Money 20/20 Tracey Davies, Burgemeester Femke Halsema en RAI CEO Paul Riemens.

 

“In nauw contact met klanten, exposanten en andere relaties hebben we de juiste mix gevonden om evenementen veilig en verantwoord te laten plaatsvinden”, aldus Paul Riemens, CEO bij RAI Amsterdam. “We zijn klaar om in september van start te gaan met verschillende invloedrijke internationale evenementen voor alle sectoren, ook de financiële. waar Money 20/20 een goed voorbeeld van is.”

Hele waardeketen

“De focus in de afgelopen 1,5 jaar lag niet alleen op het organiseren van een veilig event binnen de RAI. Het is de hele waardeketen. Wij ondersteunen onze bezoekers, exposanten, leveranciers en organisatoren in de totale klantreis. Juist in deze tijden is onze organisatie erop gericht om die waarde toe te voegen en niet alleen in Amsterdam, maar ook internationaal het verschil te maken. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd”.

Money 20/20

Money20/20, ‘s werelds toonaangevende evenement voor de betalings-, fintech- en financiële dienstverlening, zal van 21 tot en met 23 september 2021 als eerste evenement plaatsvinden in het RAI Amsterdam Convention Centre.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief