Beurzen
Virtuele beursstands hebben bij diverse evenementen slecht uitgepakt. Exposanten klagen over onvoldoende ROI. Dit staat in het tweede rapport van Center for Exhibition Industry Research (CEIR) als onderdeel van de driedelige Global Virtual Event Trends-serie.
Andere uitdaging van virtuele beurzen en events is betrokkenheid en netwerken in de virtuele ruimte. Vooral deelnemers langdurig betrokken houden en hen weer opnieuw in te laten loggen. Er is enige terugslag te merken in de bereidheid van deelnemers om te participeren via video. Dit maakt netwerken en engagement met exposanten uitdagend.
Het aantal bezoekers ligt bij de virtuele variant van een beurs over het algemeen lager. Wel vertegenwoordigen de deelnemers vaak een bredere doelgroep dan bij een live-evenement.
Report Two – Lessons Learned To Date and Technologies Used is een inventarisatie onder leidinggevenden die traditioneel vakbeurzen organiseren. Hen is gevraagd naar hun geleerde lessen en de toegepaste technologie. Bij beide aspecten zijn de antwoorden zeer divers.
Bij de overstap naar een virtuele beurs is training essentieel voor alle spelers – personeel, sprekers, exposanten en bezoekers. Ook communicatie richting bezoekers, sponsors en exposanten over hoe zij optimaal kunnen profiteren van het evenementaanbod is een absolute noodzaak. Daarbij hoort ook uitleg over hoe zij eventuele technische problemen/uitdagingen kunnen overwinnen.
Wat betreft de toegepaste technologie is het beeld zeer divers. De beursverantwoordelijken noemden een honderdtal platforms die ze hebben ingezet bij hun virtuele evenement. Alleen Zoom haalt een score boven de 10 procent. Van de specifieke eventtools worden Freeman, Swapcard, Intrado en Cvent het vaakst genoemd.
De enquête werd in oktober 2020 afgenomen. De enquête was meertalig, waardoor respondenten de keuze hadden om de enquête in het Engels, Spaans, Portugees of Arabisch in te vullen.
In totaal hebben 463 leidinggevenden gereageerd op de uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek, van wie er 346 gekwalificeerd waren om deel te nemen en de enquête hebben ingevuld. Het responspercentage is zeven procent. Totale procentuele resultaten geven statistisch betrouwbare resultaten van plus of min vijf procent of beter, met een interval van 95 procent.
Dankzij de sponsoring door Swapcard is CEIR Report Two – Lessons Learned To Date and Technologies Used gratis te downloaden. Het rapport omvat onder meer een checklist met aandachtspunten op basis van de eerste praktijkervaringen. Het derde rapport waar aan wordt gewerkt zal case studies bevatten van virtuele beurzen.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.