Congressen

Europese Event Oscar voor vijf Nederlandse bureaus

Tijdens de uitreiking van de Eventex Awards 2017, het Europese Oscar-gala voor de evenementenindustrie, hebben vijf Nederlandse bureaus gezamenlijk een zilveren Award in de wacht gesleept. Ze kregen de prijs op 24 januari jongstleden in Dublin (Ierland) voor de organisatie van de Innovation Expo in 2016.
De Innovation Expo – een initiatief van een drietal Nederlandse ministeries – vond in het voorjaar van 2016 plaats in Amsterdam. Aan de oevers van het IJ waren 250 projecten in het teken van duurzame innovaties op de terreinen van transport, voeding en energie bijeengebracht. Het evenement trok 5.500 bezoekers, 60 procent meer dan de voorgaande editie, en 70 procent meer exposanten dan aanvankelijk was begroot. De klus werd geklaard binnen 9 maanden voorbereidingstijd en binnen het budget van 700.000 euro.

Gezamenlijke aanpak

De Eventex-jury was verder onder de indruk van de onorthodoxe wijze waarop dit event werd georganiseerd. Voor de pitch waren vijf bureaus uitgenodigd, maar nog tijdens de pitch ontstond het idee de klus gezamenlijk aan te pakken. De vijf bureaus zijn S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie. Door de samenwerking kon elk bureau zich richten op waar ze het best in zijn. 

Bij de Award hoort ook een beeldje dat op reis gaat langs de bureaus. Elke consortium-partner houdt de trofee vijf weken in bezit en brengt hem daarna persoonlijk naar een van de andere vier partijen, om zo de onderlinge contacten in stand te houden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief