Congressen

Eenmalig open: Nachtrestaurant, 5 maart

Hotel Casa 400 in Amsterdam is op 5 maart de place to be voor bezoekers die verantwoord met voedsel willen omgaan. Die nacht staat het hotel in het teken van het Nachtrestaurant. In het Nachtrestaurant werken koks, foodprofessionals, consumenten en bedrijven op een unieke manier samen om de boodschap ”Eten is niet om weg te gooien, maar hoort op je bord!” over te brengen.Nachtrestaurant is één van de bijna honderd events die door ”7 Days of Inspiration” werd georganiseerd om Nederland mooier te maken, zonder dat er geld aan te pas komt. 7 Days of Inspiration is in 2009 door Martijn Aslander bedacht en loopt nog tot en met 5 maart. Op 6 maart wordt bekeken hoe het volgend jaar nòg beter kan. Martijn Aslander is deskundige op het gebied van de netwerk- en informatiesamenleving en professioneel ”lifehacker”.

"Nederlanders verspillen elk jaar voor meer dan 9,5 miljoen ton aan voedsel, 1,2 miljoen volle vrachtwagens", aldus Dennis Beerdsen, één van de iniatiefnemers. “Dat kan anders, en daar gaan we wat aan doen in Nachtrestaurant." Wat is er allemaal te beleven? Tien topkoks maken borrelhappen van overgebleven ingrediënten om bezoekers te laten proeven en ervaren dat je in een handomdraai iets lekkers kunt maken van je leftover ingrediënten in je koelkast. De gasten van Nachtrestaurant die moeten zelf een bord meenemen. Initiator Marguerite Evenaar: “Zo creëren de bezoekers tezamen een mozaïek aan borden. Een sociologisch kunstwerk, waarmee mensen al voordat ze naar Nachtrestaurant komen aan het denken worden gezet over eten en duurzaamheid. En er wordt geen afwaswater gebruikt: mooi meegenomen."

Behalve lekker eten, kunnen bezoekers zich laten inspireren door lezingen van onder andere Willem & Drees, Leontien Aarnoudse (De Groene Garde), Kim van Velzen (Seats2Meet) en Loethe Olthuis (o.a. bekend van VK Volkskeuken). Ook zijn er interactieve denktanksessies over hoe we creatiever en duurzamer met voedsel om kunnen gaan en toont Strawberry Earth oprichter Ikenna Azuike een shortdoc eye-opener over voedselverspilling.

Kosten en reserveerinfo
Entree en hapjes zijn gratis. Drankjes zijn te koop aan de bar.
Reserveren is niet mogelijk.
Belangrijk: neem je eigen bord mee van huis!

Adres
De bovenste verdieping van Casa 400, Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam.

www.nachtrestaurant.com

Op de foto: Martijn Aslander


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief