Beurzen, LiveWire

Easyfairs voltooit strategische investeringen door Cobepa en Inflexion

Samenwerking Easyfairs - Cobepa - Inflexion

Easyfairs maakt de voltooiing van de strategische investeringen van Cobepa en Inflexion in het in Brussel gevestigde internationale evenementenbedrijf bekend. Na de eerste aankondiging op 30 mei meldt Easyfairs dat inmiddels aan alle noodzakelijke voorwaarden is voldaan. Cobepa, Inflexion en Easyfairs-oprichter Eric Everard zijn allemaal gelijkwaardig vertegenwoordigd in dit partnerschap.

Deze samenwerking moet Easyfairs in staat stellen de organische groei te versnellen met de lancering van nieuwe evenementen en bestaande succesvolle evenementenmerken te ‘geoklonen’ naar andere regio’s. Het zal de groep ook in staat stellen de inspanninen op het gebied van big data en AI-technologieën te versterken en aanvullende strategische fusies en overnames te doen.

Eric Everard

Eric Everard, Founding Father en Group Chairman van Easyfairs, herinvesteert een aanzienlijk deel van zijn meerderheidsbelang in Easyfairs. “Dit is een cruciaal moment”, stelt hij. “Ik ben blij en heb er vertrouwen in dat dit partnerschap een nieuw tijdperk van ontwikkeling voor Easyfairs zal inluiden, waarvan onze exposanten, bezoekers, teamleden en partners zullen profiteren. Met de steun van Cobepa en Inflexion bevinden we ons nu in een uitstekende positie om onze technologische capaciteiten te vergroten en onze mondiale voetafdruk uit te breiden, waardoor we blijvend succes en innovatie in de evenementenindustrie kunnen garanderen.”

Ambitieuze groeiplannen

Aurélien Delavallée, Managing Director Cobepa en bestuurslid van Easyfairs: “We zijn erg blij om Easyfairs te begeleiden in de volgende groeifase. Het bedrijf heeft zichzelf gevestigd als een duidelijke leider in zijn sector en is ideaal gepositioneerd om zijn groei voort te zetten en te versnellen via organische en niet-organische initiatieven.”

Tom Green, partner bij Inflexion en bestuurslid van Easyfairs: “We zijn verheugd om officieel onze samenwerking te beginnen. Nu de deal rond is, kijken we ernaar uit om nauw samen te werken met Eric en het managementteam om de ambitieuze groeiplannen van Easyfairs te ondersteunen en te verwezenlijken.”

Nieuwe bestuursstructuur

De nieuwe bestuursstructuur weerspiegelt de gelijke vertegenwoordiging van de drie partijen. Elk zal twee bestuurders op holdingniveau hebben, namelijk Eric Everard, Arnaud Laviolette, Aurélien Delavallée, Filip Vanderschueren, Tom Green en William An. Eric Everard blijft voorzitter van de Raad van Bestuur.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief