Beurzen, Live Industry Dashboard

Duitse beurzenbranche kijkt optimistisch vooruit

Philip Harting - voorzitter AUMA

Het huidige organisatorenonderzoek in Duitsland consolideert de positieve trend van het begin van het jaar. De Duitse beurssector kijkt met vertrouwen uit naar de tweede helft van het beursjaar en naar 2025. Bijna driekwart van de beursorganisatoren in Duitsland verwacht dat hun beurstitels zich minstens even goed of zelfs beter zullen ontwikkelen dan de internationale concurrentie. Dit is het resultaat van een eerste evaluatie van het jaarlijkse onderzoek onder Duitse beursorganisatoren.

In de tweede helft van dit jaar zullen er nog 130 internationale vakbeurzen plaatsvinden en voor volgend jaar staan ​​er minstens 318 gepland in de pakweg 70 beurslocaties.

Aan het begin van het jaar was de beurssector aanzienlijk optimistischer dan andere sectoren, zoals blijkt uit een onderzoek van het Duitse Economische Instituut. Deze trend is nu aan het stabiliseren. De keerzijde voor de organiserende en exposerende industrie is de snelle stijging van een aantal kostenposten zoals energie, mobiliteit en materialen.

Steunprogramma 75 jaar

Op donderdag 13 juni zullen de leiders van de beursbranche in Berlijn tijdens hun jaarvergadering de situatie in de branche bespreken.

Het programma voor buitenlandse handelsbeurzen, dat nu 75 jaar oud is, wordt dan gevierd in aanwezigheid van minister van Economische Zaken Robert Habeck. Tot nu toe heeft het programma naar schatting 210.000 Duitse MKB-bedrijven ondersteund bij hun eerste beursoptredens in het buitenland. Uit de meest recente evaluatie van het door branchevereniging AUMA gecoördineerde programma blijkt dat één geïnvesteerde euro belasting 216 euro aan toegevoegde waarde oplevert. Het federale budget hiervoor bedraagt ​​momenteel ongeveer 44 miljoen euro.

Kosmopolitisme garantie voor succes

In 2023 kwam 65 procent (96.000) van alle exposerende bedrijven en 33 procent (2,5 miljoen) van alle bezoekers vanuit het buitenland naar beurzen in Duitsland.

Philip Harting: “Ons internationale publiek draagt ​​enorm bij aan het succes van Duitslands topbeurslocatie. Kosmopolitisme is een garantie voor succes voor de Duitse beurssector. Wie niet begrijpt hoe divers en internationaal onze branche tegenwoordig is, doet af aan de branche waar we in zitten. Er is geen plaats voor haat en agitatie.”

Post-corona comeback

Het overgrote deel van de vakbeurzen vierde in 2023 met groot succes de post-corona comeback. Er vonden bijna 320 beurzen plaats. In totaal exposeerden zo’n 183.000 bedrijven op de beurslocaties in Duitsland – een stijging van 30 procent ten opzichte van 2022. Alle beurzen trokken zo’n 11,4 miljoen bezoekers, ruim 3,8 miljoen (+50 procent) meer dan in 2022. De standruimte steeg van 5,7 naar 6,34 miljoen vierkante meter (+11 procent).


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief