Festivals

Definitief geen Glastonbury festival in 2026

Glastonbury

Glastonbury wordt in 2026 definitef niet gehouden. Festivaldirecteur Emily Eavis bevestigt dat het festival een jaar overslaat om de grond van het terrrein waar het gehouden wordt rust te geven.

Grond moet herstellen

Eavis hintte half juni al op een jaar zonder het Britse festival. In een gesprek met Britse krant The Sun bevestigt ze het nogmaals. Het Britse evenement vindt plaats op Worthy Farm in Somerset. Eavis zegt dat de organisatie het landbouwgebied in staat wil stellen om te herstellen van de ongeveer 210.000 festivalgangers die het evenement elk jaar bijwonen. Eerder werd al eens een jaar overgeslagen in 2018 om dezelfde reden. Ook in 2020 en 2021 was er geen Glastonbury, maar het event werd toen geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Al bezig met 2025

De festivaldirecteur zei ook dat het Glastonbury-team al plannen aan het maken is voor de editie van 2025 op Worth Farm. Daarvoor is ze al in gesprek met een aantal acts. 'De editie voor een festivalloos jaar is altijd leuk om te plannen, omdat je bijna twee jaar in een moet passen.'

De editie van dit jaar was afgelopen week.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief