Festivals

Waarschijnlijk geen Glastonbury festival in 2026

Glastonbury

Glastonbury wordt zeer waarschijnlijk in 2026 niet gehouden. Organisator Emily Eavis suggereert dat het festival een jaar overslaat om de grond van het terrrein waar het gehouden wordt rust te geven.

Grond herstellen

Het Britse evenement vindt plaats op Worthy Farm in Somerset. Eavis zegt dat de organisatie het landbouwgebied in staat wil stellen om te herstellen van de ongeveer 210.000 festivalgangers die het evenement elk jaar bijwonen. Eerder werd al eens een jaar overgeslagen in 2018 om dezelfde reden. Ook in 2020 en 2021 was er geen Glastonbury, maar het event werd toen geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Even er tussenuit

In de podcast Sidetracked van de BBC zegt Eavis: 'We zijn toe aan een "braakliggend" jaar. Dat is belangrijk omdat het land dan rust krijgt en de koeien de kans krijgen om langer buiten te blijven en hun land terug te winnen. Ik denk dat het belangrijk is. Het geeft iedereen de tijd om er even tussenuit te gaan, ook het publiek. Dan is het heerlijk als je terugkomt.'

De organisatie van het evenement kostte vorig jaar ongeveer 62 miljoen pond, waarbij 922 bedrijven diensten aan het festival leverden. Van dit bedrag werd iets minder dan 12 miljoen betaald aan 258 bedrijven in Somerset.

Line-up 2024

Glastonbury maakte vorige week de volledige line-up van 2024 bekend. Op het festival dat dit jaar van 26-30 juni met Dua Lipa, Coldplay en SZA als headliners.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief