Congressen

Immersive Tech Week komt naar Rotterdam

De Doelen heeft Immersive Tech Week én de internationale VR Awards 2022 naar Rotterdam gehaald. Van 28 november tot 2 december opent het gebouw de deuren voor de top van de virtual en extended reality-wereld, die bestaat uit een gevarieerde groep bedrijven, kennisinstellingen, kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en investeerders.

De achtse editie van Immersive Tech Week (voorheen VRDays Europe) met De Doelen als nieuwe thuisbasis staat in het teken van nieuwe technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence en de Metaverse. Hierbij organiseert het team in samenwerking met AIXR de VR Awards 2022, die internationaal de koplopers op het gebied van immersieve technologie bepaalt. De editie in Rotterdam wordt de grootste tot nu toe met een recordaantal inzendingen en een spannende line-up van juryleden.

“Het is een eer om de indrukwekkende VR Awards in Rotterdam te mogen hosten”, zegt Janneke Staarink, directeur van De Doelen. “Daarmee halen we ook de wereldwijde top op het gebied van VR naar onze dynamische en innovatieve stad.”

Prestigieuze awardshow

Festivaldirecteur Benjamin de Wit, tevens oprichter van de Immersive Tech Week: “VR Awards is een prachtige toevoeging aan ons evenement. Het is een onafhankelijke en prestigieuze awardshow die nog ontbrak in een week waarin onderzoekers, kunstenaars, professionals, ondernemers en enthousiastelingen uit verschillende disciplines en industrieën samenkomen om ideeën en inspiratie rondom immersive tech met elkaar te delen.”

Kaarten voor de populaire award-ceremonie, die bestaat uit een exclusief driegangendiner en VIP-afterparty, zijn te koop via de website van de VR Awards. Bezoekers met een ITW Full Pass krijgen de mogelijkheid de award-show live bij te wonen in De Doelen. Daarvoor geldt een gelimiteerd aantal plaatsen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief