LiveWire

Crossing Borders in Delft: Learning from the past, designing for the future

MPI Crossing Borders Delft

Na 3 uitverkochte edities (in Brabant, Groningen, Apeldoorn) duikt MPI Nederland met haar Flagship event ‘Crossing Borders’ op 25 juni 2024 in het hart van Delft, een stad welke onlosmakelijk verbonden is aan wetenschap en historie.

Delft behoort met haar technische universiteit en andere vermaarde (wetenschappelijke) instituten tot de top van de wetenschappelijke wereld. De stad staat voor hoogwaardige technologie, innovatie en creativiteit en is internationaal toonaangevend op gebied van onder meer industriële biotechnologie, (offshore) energy, creatieve industrie en ICT, medische technologie, smart industrie en robotica.

Ecosysteem van kennisinstituten

Het Delftse ecosysteem van kennisinstituten, gecombineerd met de charme en gastvrijheid van de middeleeuwse binnenstad plus een enorme diversiteit aan congres- en eventlocaties maakt Delft dé niet-te-missen destinatie voor zakelijke bijeenkomsten in combinatie met een heerlijk leisure verblijf. 

Crossing borders is niet slechts een kennismaking met een stad of regio. Verwacht een inspirerende tijdreis waarin we de rijke wetenschappelijke geschiedenis van Delft langs vier verhalen koppelen aan hedendaagse uitdagingen in onze eventsector. Zoals altijd bieden we waardevolle take-aways en prikkelende ideeën. We nemen je mee langs cases op het gebied van Design Thinking, Prototyping en Creatieve Perspectieven. En dit alles tegen de indrukwekkende backdrop van niet-alledaagse eventlocaties en hotels.

Dit jaar transformeert MPI Nederland samen met Delft Convention Bureau het compacte Delftse stadscentrum tot één grote venue, waarin we inspirerende locaties gaan ontdekken, gecombineerd met prikkelende kennissessies en waardevolle netwerkmomenten.

Maatschappelijke relevantie van wetenschap

Onder begeleiding van dagvoorzitters Tom Jessen en Desiree Hoving reizen we naar het charmante, historische hart van Delft voor Crossing Borders 2024, het niet te missen flagship event van MPI Nederland! 

Wetenschap helpt ons om de wereld beter te begrijpen. Tegelijkertijd verandert onze wereld razendsnel door ontwikkelingen in de wetenschap. Meer dan ooit is het belangrijk te weten wat er in de wetenschap speelt en wat dit voor ons leven betekent.

Als programmamaker en dagvoorzitter zet Desiree Hoving zich in om bijeenkomsten over wetenschap maatschappelijk relevant, interactief en doelgericht te maken, zodat deelnemers zich betrokken voelen bij het onderwerp en gemotiveerd zijn om mee te doen. Tijdens Crossing Borders is Desiree dagvoorzitter van de toekomstgerichte track ‘ontwerp het evenement van morgen’.

Tom Jessen is één van de meest geliefde (online) dagvoorzitters, en de meest geboekte dagvoorzitter (in 2023) van Nederland. Als moderator tilt hij elk webinar naar een hoger niveau. Hij imponeert met grote kennis van zaken. Van economie tot politiek. En van juridische tot medische zaken. Op 25 juni, tijdens Crossing Borders in Delft is Tom Jessen dagvoorzitter van de track over het verleden kijken we naar ‘wijsheden uit de geschiedenis’. 

Track Verleden: ‘Wijsheden uit de Geschiedenis’

Sessie 1: ‘De microscoop’: Zoom in Zoom out, een gedetailleerde blik op eventmanagement

Geïnspireerd door de microscoop van geboren en getogen Delftenaar Antoni van Leeuwenhoek, de grondlegger van de microbiologie, bekijken we in detail een echte case study. We gaan aan de slag met (organisatorische) uitdagingen van het Ronald McDonald Huis. Door 'in te zoomen' op details en vervolgens 'uit te zoomen' voor een breder inzicht, gaan we leren om verder te kijken dan de grenzen van onze eigen denkpatronen en industrie.

Sessie 2: ‘De valproef’: Een ander perspectief: van misvatting tot innovatie in eventmanagement

Met behulp van Aristoteles' valproef en de weerlegging daarvan in Delft door Natuur- en wiskundig ingenieur Simon Stevin, dagen we veelvoorkomende misvattingen in evenementen organisatie uit.

Deze sessie richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen, waarbij huidige opvattingen worden herzien om de efficiëntie en impact van jouw evenementen te vergroten.

Dit doen we onder toezicht van Ingrid Rip, een veelzijdige congres en event professional met meer dan 30 jaar ervaring. Zij heeft een passie voor menselijke ontwikkeling én onze dynamische industrie. Zij combineert deze facetten graag in haar dagelijkse werkzaamheden. Mensen kennen haar dan ook met diverse petten op haar hoofd. Zij is adviseur bij Delft Convention Bureau, directeur Nederland van het internationale Event Design Collective en oprichter/eigenaar van RREM. 

 

Track Toekomst: ‘Ontwerp het evenement van morgen’

Sessie 1: ‘Urbanism’:  De Stad van de Toekomst vs. Het Evenement van de Toekomst

We duiken samen met Nicole Fontein, een ervaren event architect bij BlueBox Events, gelieerd aan de TU Delft in de nationale ontwerpstudie 'Stad van de Toekomst'. Ze is gespecialiseerd in het organiseren van wetenschappelijke congressen en evenementen met als doel inspiratie, verbinding en kennisdeling.

Tijdens deze sessie verkennen we cruciale transitie thema's als Duurzame Verstedelijking, Klimaatadaptatie, Circulariteit en Digitalisering. Ontdek hoe je deze thema's kunt integreren in jouw eventdesign en onderzoek door middel van een game, oplossingen voor toekomstige uitdagingen in ons vakgebied, die we kunnen verwachten in de komende 5 tot 10 jaar. Dit doen we samen met Nicole Fontein, een ervaren event architect bij BlueBox Events, gelieerd aan de TU Delft. 

Sessie 2: ‘Crowd Management’; Leren van het verleden, voorspellen van de toekomst

Syan Schaap, directeur en oprichter van het ‘Event Safety Institute’, en Sanne Kuipers, young professional in het werkveld van Crowd Safety nemen ons mee in de wondere wereld van evenementenveiligheid, mobiliteit en crisismanagement.

Aan de hand van een real life case, de huldigingen van Feyenoord, blikken we terug op eerdere edities, bespreken we hoe je meer grip krijgt op je crowd en ontdekken we welke innovatieve technieken daarbij zijn ingezet. Van risicoanalyse, voorspellen van bezoekersstromen en bezoekersgedrag tot druktemetingen, interactieve c­ommunicatie en voorbereiding op noodsituaties; stuk voor stuk inzichten die de veiligheid en efficiëntie van onze evenementen verbeteren.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief