Congressen

Conservatorium Hotel Amsterdam verwelkomt eerste gast

Alfred en Georgi Akirov hebben op 19 december de opening van het Conservatorium Hotel Amsterdam verricht. Het hotel is de eerste uit hun nieuwe collectie 'The Set Hotels'. Door de eerste hotelkamersleutel aan buurtbewoner Floris Kappelle – enthousiasteling van het eerste uur – te overhandigen,  werd het 115-jaar oude gebouw symbolisch aan de Amsterdamse gemeenschap teruggegeven.
Het 129-kamers tellende hotel staat vlakbij het Museumplein. Het hotel biedt service, design en faciliteiten die volgens de eigenaren nog niet eerder in Amsterdam gezien werden. Het hotel is gevestigd in het laatnegentiende-eeuwse gebouw dat voorheen onderdak bood aan het Sweelinck conservatorium. Massimo Ianni, CEO van The Set Hotels, vertelt: "Wij hebben het Conservatorium Hotel zodanig ontworpen dat het refereert aan zijn locatie en omgeving. Het design is niet niet alleen mooi, maar ook functioneel. En de service is niet alleen uitzonderlijk, maar ook menselijk."

Het Conservatorium Hotel heeft een bijzondere nieuwe functie in het leven geroepen: aan elke gast wordt een Host toegewezen die individuele wensen zoals reserveringen, musea- en winkelbezoeken kan begeleiden. Ook geven de Hosts de gasten een persoonlijk inkijkje in “hun” Amsterdam en kunnen ze de gasten introduceren aan bijzondere Amsterdammers. De Host is de gast z’n “vriend” in Amsterdam en deze persoonlijke service biedt een ongeëvenaard zicht op de stad.

De trotse general manager Madelon Boom kreeg de eer om de eerste hotelkamersleutel aan de eerste hotelgast te overhandigen. Boom: “Ik ben absoluut verheugd om eindelijk te kunnen zeggen dat we geopend zijn en dat we de gasten welkom heten. Buiten de unieke faciliteiten zijn we in staat een prachtig ontworpen hotel te laten zien en hebben we een heel professioneel en vriendelijk team kunnen aantrekken die het hotel tot leven zal brengen."

Conservatorium Hotel Amsterdam heeft een overeenkomst ondertekend met de Green Globe- organisatie die zich richt op het duurzaam exploiteren en managen van bedrijven in de reis- en toeristenbranche. Jeroen Sirag, director of Sales and Marketing, zegt hierover: "Het Conservatorium Hotel Amsterdam is gevestigd in een monumentaal pand op een locatie met een zeer rijke historie. We wilden deelnemen aan een internationaal duurzaamheidsprogramma waarbij we al tijdens de ontwikkelingsfase en na de ingebruikname van het hotel het milieu zo min mogelijk zouden belasten.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief