Festivals

Coldplay doneert 10 procent van bandopbrengst Britse optredens aan Music Venue Trust

coldplaymusicspherestouruk(1)

Coldplay geeft in de zomer van 2025 een aantal grote stadionshows in het Verenigd Koninkrijk waarbij 10 procent van alle bandopbrengsten naar de Music Venue Trust gaan. Met een aantal teasers rond het aankomende nieuwe album 'Mon Music', onthulde de band dat er optredens in augustus in Craven Park in Hull en het Londense Wembley Stadium gepland staan. 

10 procent

Met posters en een video op Instagram Stories liet de band alvast doorschemeren volgend jaar een paar grote concerten in arena's en stadions te doen. 10 procent van alle opbrengsten gaan naar 'kleine podia en opkomende acts'.

Financiële verliezen voor Britse ‘grassroots’ muzieklocaties

Uit het jaarverslag over 2023 van de Music Venue Trust (MVT) blijkt dat 38 procent van de Britse ‘grassroots’ muzieklocaties (GMV's) de afgelopen twaalf maanden financiële verliezen heeft geleden, terwijl 125 van deze muziektempels (16 procent van alle Britse GMV's) in die periode zijn gesloten. Stijgende huurprijzen en hoge energiekosten vormen nog steeds een groot probleem voor veel locaties.

MVT riep daarom op tot een ticketheffing op alle optredens in stadions en groter, waarbij het geld terugvloeit naar de basis, net zoals The Premiere League dat doet met voetbal. 

Minder CO2-uitstoot

De nieuwe shows worden ook voor 100 procent aangedreven door zonne- en windenergie. De vorige 'Music Of The Spheres'-tournee van de band werd onlangs aangemerkt als de grootste rocktour aller tijden, met een omzet van 945,7 miljoen dollar en 8,8 miljoen verkochte kaartjes. De shows werden geprezen voor 'de nieuwe standaard' als het gaat om een eco-bewuste benadering van live muziek. In juni werd bekend dat er 59 procent minder CO2-uitstoot was dan tijdens de vorige stadiontournee in 2016 en 2017. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief