Beurzen, LiveWire

Chris Skeith volgt Kai Hattendorf op als CEO UFI

Chris Skeith new CEO UFI

UFI, The Global Association of the Exhibition Industry, heeft Chris Skeith geselecteerd als de volgende Chief Executive Officer van de organisatie, die op 1 januari 2025 het stokje van Kai Hattendorf overneemt. Skeith komt bij UFI van de AEO (Association of Event Organisers), de vereniging voor organisatoren van evenementen in het Verenigd Koninkrijk en internationaal, waar hij sinds 2014 CEO is.

"We hebben verschillende uitstekende kandidaten van binnen en buiten UFI geïnterviewd en met Chris zijn we ervan overtuigd dat we een uitstekende leider hebben geselecteerd om de ontwikkeling en evolutie van UFI als wereldwijd toonaangevende vakorganisatie in onze branche voort te zetten", zegt Geoff Dickinson, president van UFI. "Chris is al vele jaren actief bij UFI, als voorzitter van het Associations Committee en als lid van het Executive Committee van UFI. In zijn AEO-rol heeft hij nauw samengewerkt met ons huidige managementteam, Kai en Adeline, rondom veel onderwerpen, van evenementenbeheer tot belangenbehartiging. Hij is uniek gekwalificeerd om de rol van de CEO van UFI op zich te nemen met zijn uitstekende staat van dienst.”

Media-auditing

“Ik kijk ernaar uit om onze geweldige industrie te blijven dienen, nu op wereldwijd niveau bij UFI”, zegt Chris Skeith. “Ik word lid van een UFI-team dat al de wereldwijde standaard zet op het gebied van onderzoek, belangenbehartiging, samenwerking en uitmuntendheid in de gemeenschap, en ik zal mijn uiterste best doen om voort te bouwen op het geweldige werk dat het afgelopen decennium is verricht.”
Skeith begon zijn carrière in media-auditing bij het Audit Bureau of Circulations, waar hij later leiding gaf aan de ontwikkeling van hun auditproducten voor de evenementensector. In 2006 stapte Skeith over naar de Events IndustryAlliance (EIA), waar hij toezicht hield op de fusie van AEC & BECA om ESSA (Event Supplier & Services Association) te vormen. In 2010 werd hij ook directeur van ESSA's zustervereniging, AEV (Association of Event Venues), voordat hij in 2014 overstapte naar AEO.

Onderscheiding

Hij is nog steeds directeur van EIA, dat de eventsector vertegenwoordigt bij de overheid en toezichthouders. In de Queen's Birthday Honours List 2021 werd hij onderscheiden met een OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) voor zijn dienstbaarheid aan de evenementenindustrie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief