Festivals

CEO Live Nation wil maximumprijzen voor doorverkoop van tickets na chaos met kaartjes Oasis

Oasis-FearPR

Michael Rapino, CEO van Live Nation Entertainment (LNE), heeft het Amerikaanse Congres opgeroepen om in te grijpen bij doorverkoopprijzen van concerttickets. Hij pleit voor het beperken van het doorverkooppercentage tot 20 procent.

Miljarden bots

De LNE-baas onthulde dat het bedrijf - eigenaar is van Ticketmaster - werd getroffen door de chaos rond kaarten voor het concert van Oasis. 'We troffen miljarden bots tijdens de Oasis sale. We zouden daarom graag zien dat de doorverkoop op de een of andere manier gereguleerd wordt en dat er een bovengrens van 20 procent wordt gesteld', zei Rapino tijdens de Bloomberg Screentime conferentie in Los Angeles. 'Je zou niet moeten toestaan dat een tussenpersoon die niets in het bedrijf heeft geïnvesteerd er geld aan verdient.'

Dynamische prijzen

De Britse overheid en de Competition and Markets Authority onderzoeken na talloze klachten het gebruik van dynamische prijzen door Ticketmaster voor de Britse tour van Oasis. Fans moesten urenlang wachten in een online rij voordat ze onverwachts te maken kregen met een veel hogere prijs van 355 pond voor staanplaatsen in plaats van de aanvankelijke prijs van 135 pond.

Geen secundaire verkoop

Eerder deze maand verklaarde het management van Oasis dat er geen gebruik zal worden gemaakt van secundaire ticketverkoop voor de Noord-Amerikaanse tournee van de band.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief