Festivals

Onderzoek naar dynamische prijzen na chaos rond tickets Oasis

Oasis-FearPR

De Britse regering gaat het gebruik van dynamische prijzen door ticketwebsites onderzoeken nadat fans van Oasis kaarten probeerden te bemachtigen voor de reünietournee van de band, maar er niet tussen kwamen. Bij de toezichthouder kwamen 450 klachten binnen over misleidende ticketprijzen en beschikbaarheid. Veel tickets zouden meer dan verdubbeld zijn in prijs.

Snel uitverkocht

De verkoop begon zaterdag en binnen een paar uur waren de concerten uitverkocht. Duizenden hoopvolle kopers hadden de hele dag online in de rij gestaan. De Oasis-kaartjes werden verkocht op Ticketmaster met 'dynamic pricing': de prijzen stijgen naargelang de vraag. Dat leidde tot kritiek van veel fans. Sommige tickets stegen tot meer dan 350 pond tegenover de oorspronkelijke 135 pond.

Eerlijke prijzen 

De regering had al een onderzoek aangekondigd naar websites rond de doorverkoop van tickets en wil dat nu versnellen na de massale klachten van Oasis-fans. Minister van cultuur Lisa Nandy zei dat ze een einde wil maken aan 'oplichterspraktijken'. Ze wil ervoor zorgen dat kaartjes tegen eerlijke prijzen worden verkocht.

Dynamische prijzen zijn toegestaan, maar de minister vindt het 'deprimerend' om te zien hoe op deze manier fans worden uitgesloten van optredens.

Bron: The Verge.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief