Congressen

Burgemeester Eberhard van der Laan opent hernieuwde Beurs van Berlage

Burgemeester Eberhard van der Laan opende vrijdag 20 november de nieuwe Beurs van Berlage naar aanleiding van het afronden van diverse renovaties en verbouwingen en het 112,5 jarig bestaan van het voormalige beursgebouw. De burgemeester benadrukte de transformatie van het pand tot de centrale ontmoetingsplek in het hart van Amsterdam.
 De genodigden kregen een historisch theaterstuk, waarin Berlage zelf zijn overtuiging en dromen met het publiek deelde. Architect Janneke Bierman vertelde over de renovatie die het monumentale gebouw heeft ondergaan. Burgemeester Eberhard van der Laan onderstreepte het belang van de Beurs van Berlage voor Amsterdam en voor Nederland, nog eens in zijn speech. Daarna werden de gasten getrakteerd op kwalitatieve producten en gerechten, passievol gepresenteerd door de makers zelf.

Op zaterdag 21 november kwamen nog eens 2.000 bezoekers af op de open dag van de Beurs van Berlage met een uitgebreid programma en diverse activiteiten. Onder andere de lezing van Janneke Bierman over de verbouwingen, het net geopende New York Film Academy Café, het beklimmen van de toren en Trommelen in de Beurs waren populaire onderdelen van het programma. Mevrouw Meijer, die in de Beurs woont, hield een gastenboek bij waar ieder een deel kon schilderen. Zo ontstond een gesamtkunstwerk.
 
De komende jaren zal de Beurs van Berlage zich voornamelijk inzetten om dé ontmoetingsplek in het hart van Amsterdam te worden. Daarvoor zijn er op diverse gebieden activiteiten zoals wisselende tentoonstellingen, twee café-restaurants, flexibele werkplekken, kantoren en bovenal vele congressen en evenementen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief