Congressen

Brussels fonds voor wetenschappelijke congressen

Visit Brussels krijgt het beheer van een Brussels Fonds voor Wetenschappelijke Congressen. Het fonds is opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de stad Brussel en heeft een drievoudige doelstelling: het wetenschappelijk onderzoek in Brussel bevorderen, de bekendheid als innovatiepool uitbouwen en het aantal congressen in Brussel vergroten.
Het nieuw opgerichte fonds maakt het voorfinancieren van een wetenschappelijk congres dat geen toegang heeft tot kredieten mogelijk. In België vereist het organiseren van een congres vaak de oprichting van een vzw. Maar een vzw zonder voorgeschiedenis slaagt er niet altijd in om een krediet los te krijgen bij de banken. Met de oprichting van dit fonds is dat probleem verholpen. 

Ook voorbereidende uitgaven en reserveringen van hotelkamers en vergaderruimtes kunnen middels het fonds worden voorgeschoten. Bovendien kan er geld worden vrijgemaakt voor de internationale promotie van de congressen.

"Als Minister van Economie en verantwoordelijke voor het wetenschappelijk onderzoek heb ik besloten om de oprichting van dit Fonds te ondersteunen", vertelt Benoît Cerexhe. "Het fonds maakt het mogelijk om meer internationale congressen in Brussel te organiseren. Daarnaast verleent het steun aan Belgische en Brusselse onderzoekers om internationale specialisten naar Brussel te halen en de kwaliteit en relevantie van hun onderzoek aan te tonen."

Meer info is te vinden op www.visitbrussels.be/fund


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief