LiveWire, Incentives

ATPI benoemt Louisa Toure tot de eerste Sustainability Officer van het bedrijf

Louisa Toure

ATPI heeft Louisa Toure tot de eerste Sustainability Officer van het bedrijf benoemt. Deze strategische stap onderstreept het niet-aflatende engagement van de groep om een positieve impact op wereldschaal te bevorderen.

In haar nieuwe rol zal Louisa het voortouw nemen bij de interne duurzaamheidsinitiatieven van de ATPI Group en integrale Environmental, Social en Governance (ESG)-strategieën ontwikkelen voor het hele mondiale bedrijf. Dit omvat onder meer het spelen van een sleutelrol bij het ontwikkelen en leiden van de duurzaamheidsagenda van ATPI, het stimuleren van interne educatie en het meten en communiceren van de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf.

Met een carrière in de reisindustrie van bijna twee decennia, trad Louisa Toure in 2014 in dienst bij ATPI als Senior Account Manager, ter ondersteuning van klanten in de energie- en maritieme sector. Voordien studeerde ze aan de universiteit voor een bachelordiploma in zakelijke duurzaamheid en later een postdoctoraal in energie- en koolstofstudies. Als de eerste Sustainability Officer van de ATPI Group zal Louisa deze expertise benutten en een beslissende rol spelen bij het verankeren van best practices in de kernactiviteiten van het bedrijf in alle regio’s.

Enorme uitdaging

Louisa Toure: 'Na bijna tien jaar bij ATPI heb ik met eigen ogen gezien hoe het bedrijf is gegroeid en geëvolueerd tot de krachtpatser die het nu is. Het is een voorrecht om de rol van Sustainability Officer te mogen vervullen. Ik kijk ernaar uit om met mijn collega's over de hele wereld te blijven samenwerken op een gebied dat cruciaal is voor ons voortdurende succes.'

'Het navigeren door duurzaamheid binnen de reis- en evenementenindustrie is een enorme uitdaging die fantastische kansen biedt. De sector bevindt zich midden in een transformatie als gevolg van het koolstofarm maken van de economie. Als toonaangevend TMC heeft ATPI de verantwoordelijkheid om een innovatief traject voor de toekomst te leiden. In deze nieuwe rol wil ik de verplichtingen van ATPI opschalen en koesteren. Het delen van onze duurzaamheidsvisie en -reis met onze collega’s is een prioriteit om ervoor te zorgen dat deze door de kern van ATPI loopt.'

Als Sustainability Officer zal Louisa nauw samenwerken met Pippa Ganderton, Product Director van ATPI Halo, een meet-, reductie- en compensatieservice die is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het ten goede veranderen van hun benadering van zakenreizen.

Onmiskenbare noodzaak

De ATPI Group, bestaande uit meer dan 100 kantoren over de hele wereld, is een wereldleider op het gebied van reismanagement voor zakelijke, maritieme en energiebedrijven, sport- en bedrijfsevenementenbeheer, verenigd door het doel om echt verbinding te maken en te leveren wat echt belangrijk is voor elke afzonderlijke klant. Vorig jaar kondigde het bedrijf het meest succesvolle jaar tot nu toe aan sinds de oprichting ruim twintig jaar geleden.

Ian Sinderson, CEO van de ATPI Group: 'Er is een onmiskenbare noodzaak voor onze industrie om zich te verenigen in het aanpakken van de aanhoudende klimaatcrisis. Bij ATPI omarmen we deze uitdaging, evenals het doel om van ATPI in al zijn facetten een geweldige werkplek te maken. Onze missie is om duurzaamheid te integreren in de essentie van onze wereldwijde activiteiten, en ervoor te zorgen dat elk aspect van het bedrijf aansluit bij de overkoepelende doelstelling om verantwoordelijkheid in evenwicht te brengen met winstgevendheid.'

'De benoeming van Louisa betekent niet alleen een spannende, maar ook een cruciale volgende stap in ons duurzaamheidstraject. We streven ernaar om de nummer één reis- en evenementenaanbieder te worden voor internationale bedrijven die op zoek zijn naar sectorexpertise, hoogwaardige service en innovatieve technologie, en duurzaamheid speelt een fundamentele rol bij het bereiken van deze doelstelling.'

Ecovadis zilver

De ATPI Group heeft voor het tweede jaar op rij een Zilveren EcoVadis-medaille ontvangen. EcoVadis is 's werelds grootste en meest vertrouwde leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen en ATPI is onafhankelijk erkend als een topprestatie op het gebied van duurzaamheid bij meer dan 125.000 beoordeelde wereldwijde bedrijven. Onze score dit jaar plaatst ons in het 91e percentiel van alle bedrijven die de duurzaamheidsbeoordeling hebben voltooid en in de top 3 procent van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven in de reisbureau-, touroperator-, reserveringsservice- en aanverwante activiteitensector.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief