Congressen

Associatie Symposium Rotterdam 2015 (#ASRdam)

Op 10 maart aanstaande houdt Rotterdam Partners voor de 5e keer het Associatie Symposium Rotterdam. Het symposium is speciaal bestemd voor deelnemers uit de wetenschappelijke sector en de verenigingsbranche, die in het dagelijks leven géén congresorganisator zijn, maar (mogelijk) op korte termijn met het organiseren van een associatiecongres te maken krijgen.
 De voorbereidingen voor het symposium zijn inmiddels in volle gang. Het thema voor dit jaar is communicatie: uit de evaluatie van de vorige editie bleek er behoefte te zijn aan meer informatie over dit wezenlijke aspect van een congres. Niet zo gek, als je bedenkt dat communicatie de afgelopen jaren sterk is veranderd onder invloed van technologie en social media.
 
Tijdens het Associatie Symposium Rotterdam vertellen inspirerende sprekers, met ieder hun specialisme op het gebied van communicatie, over hun vakgebied. Momenteel worden er verschillende workshops samengesteld, in nauw overleg met de sprekers, zodat de inhoud ook werkelijk aansluit bij de behoeftes van organisatoren van een associatiecongres. In één ervan vertelt Gerrit Heijkoop, ondernemer en autoriteit op het gebied van nieuwe media in de evenementen industrie, hoe social media met weinig inspanningen meer bekendheid aan een congres kunnen geven.
 
Daarnaast staan er voor het eerst parallelsessies op het programma, die rekening houden met de verschillende kennisniveaus van de deelnemers én de stadia waarin hun (mogelijke) congres zich bevindt. Zodoende biedt het symposium sessies op maat aan: voor iemand die nog geen ervaring heeft met de bidprocedure tot aan de deelnemer die op korte termijn al een congres organiseert.
 
Bovendien wordt u tijdens het symposium op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen in de markt én in Rotterdam. Rotterdam Partners Convention Bureau licht toe welke ondersteuning geboden kan worden tijdens de bidprocedure, maar ook wat zij – samen met lokale experts – tot aan de uitvoering van het congres kan betekenen. Gedurende de koffiepauze en lunch staan alle sprekers en lokale experts voor u klaar om vragen over de organisatie van een congres te beantwoorden.
 
De dag wordt aan elkaar gepraat door  twee echte Rotterdammers met liefde voor de stad én kennis van het vak: Roel Pot en Peter Douw. Op humorvolle wijze zullen zij de aanwezigen onderwerpen aan een ‘cursus Rotterdams’. Leuk om te weten is dat Roel nationale bekendheid verwierf door zijn rol van conducteur in de NS Commercial met Nick & Simon.
 
Tenslotte kan men na afloop van het symposium nog een bezoek te brengen aan een aantal Rotterdamse congreslocaties, passend bij de aard van uw (mogelijke) congres.  
 
Wilt u graag deelnemen aan het Associatie Symposium Rotterdam? Meldt u aan via de website van Rotterdam Partners. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het symposium en de sprekers, kunt u #ASRdam (Associatie Symposium Rotterdam 2015) volgen via Twitter. Hier leest u ook, wie de overige deelnemers zijn en welke vragen zij hebben ingestuurd bij hun aanmelding.
 
Het is ook mogelijk om via Linked-In of de website van Rotterdam Partners op de hoogte te blijven.
 
Rotterdam Partners ontmoet u graag op 10 maart in het Arminius Congres- & Debatcentrum!

 
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief