Congressen, Incentives, LiveWire

AIM Group publiceert haar eerste duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport 2023 AIM Group International

AIM Group International heeft haar eerste duurzaamheidsrapport gepubliceerd. Voor de publicatie van dit rapport heeft de wereldwijde organisator van congressen, evenementen en incentive reizen, een alomvattende analyse uitgevoerd, waarbij de belangrijkste categorieën belanghebbenden en de meest relevante duurzaamheidskwesties die de groep aangaan, zijn geïdentificeerd.

Dit proces heeft de organisatie in staat gesteld duurzame en gedeelde waarde te creëren met al haar belanghebbenden, zowel intern als extern, en uitstekend resultaat te bereiken in de hele waardeketen.

Referentie-instrument

Patrizia Semprebene Buongiorno“Wij erkennen dat de weg naar duurzaamheid een voortdurende reis is”, schetst Patrizia Semprebene Buongiorno, vice-president van AIM Group International. “Dit rapport dient als referentie-instrument voor onze toekomstige doelstellingen: doorgaan met het zoeken naar synergiën en mogelijkheden om de duurzaamheid in de hele toeleveringsketen te verbeteren, nauw samen te werken met onze klanten en hen te betrekken bij deze uitdaging.”

Belangrijkste prestaties

De belangrijkste duurzaamheidsprestaties die AIM Group heeft bereikt in 2023 zijn:

• ISO 20121-certificering verkregen voor duurzaam evenementenbeheer: aansluiten bij de beste bedrijfspraktijken en een reputatievoordeel behalen met respect voor de fundamentele principes van duurzame ontwikkeling.

• Implementatie van de 4Rs-principes (reduce, reuse, recycle, recover): deze principes inbedden in de dagelijkse activiteiten en zakelijke contacten, in de kantoorpraktijken implementeren en evenementenbeheer stroomlijnen.

• Duurzaamheid geïntegreerd in de bedrijfsstrategie: duurzaamheid tot een hoeksteen gemaakt van de zakelijke beslissingen, investeringen en partnerschappen van de groep.

• Evenementen beheerd met integriteit en transparantie: zorgen voor maximale betrokkenheid van alle belanghebbenden en deelnemers.

Toekomstige doelen

In het duurzaamheidsrapport over 2023 zijn ook doelen geformuleerd:

• Zoeken naar synergiën en kansen: de duurzaamheid in de hele toeleveringsketen verder verbeteren door nauw samen te werken met klanten en hen bij dit traject te betrekken.

• Onderhouden van ISO 20121-certificering: monitoringactiviteiten plannen en uitvoeren met de nadruk op continue verbetering van het evenementenbeheer.

• Bewustzijn vergroten: deelnemers aan evenementen informeren over ecologische, economische en sociale duurzaamheid.

Sustainability Manager

Annalisa Ponchia, Sustainability Manager bij AIM Group: “Onze resultaten sluiten perfect aan bij onze doelstellingen om de ISO 20121-certificering te behalen. We streven ernaar om de beste zakelijke praktijken na te leven, een reputatievoordeel te behalen, de principes van duurzame ontwikkeling te respecteren en onze evenementenbeheerprocessen voortdurend te verbeteren.”

“AIM Group zet zich in voor het bevorderen van duurzaamheid op alle gebieden: economisch, ecologisch en sociaal. De organisatie is ervan overtuigd dat het bereiken van een duurzame en welvarende toekomst voor de evenementenindustrie afhangt van een constante inzet om de gezondheid van de planeet te ondersteunen.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief