Congressen

AccorHotels neemt Mövenpick Hotels & Resorts over

Accor neemt Movenpick over

AccorHotels neemt  Mövenpick Hotels & Resorts over van Mövenpick Holding en Kingdom Holding voor een cashbedrag van omgerekend 482 miljoen euro. Hiervoor werd op 30 april overeenstemming bereikt tussen de drie partijen. De transactie moet nog wettelijke goedkeuring krijgen. De bedoeling is om de overgang in de tweede helft van 2018 te voltooien.

Leiderschap consolideren

Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO bij AccorHotels: “Met de overname van Mövenpick consolideren we ons leiderschap op de Europese markt en versnellen we onze groei verder in de opkomende markten, specifiek in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Het Mövenpick merk is de perfecte combinatie van moderniteit en authenticiteit en complementeert ons portfolio. Het Europese-Zwitserse erfgoed is een perfecte fit met AccorHotels. Doordat Mövenpick zich aansluit bij AccorHotels zal het genieten van onze kracht op het gebied van distributie, loyalty-building en ontwikkeling. Deze transactie illustreert de strategie van AccorInvest: tactische opportuniteiten aanpakken om onze positie te versterken en ons leiderschap te consolideren, alsook onze groei te leveragen.”

Mövenpick Hotels & Resorts

Mövenpick Hotels & Resorts werd gesticht in Zwitserland in 1973 en opereert in 27 landen met 84 hotels (meer dan 20.000 kamers). De hotelketen heeft een sterke aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten en heeft de opening van nog eens 42 nieuwe hotels – voornamelijk het Midden-Oosten, Afrika en Azië – in de planning staan.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief