Congressen

Zorgsector organiseert Festival van de Leefstijl

Voldoende slapen, stessregulatie, bewegen, veel groenten eten: een gezonde leefstijl voorkomt veel psychische problemen als depressie, burn-out en angststoornissen. Daarom organiseert de zorgsector op 5 september het Festival van de Leefstijl, het “leukste congres over leefstijl in behandeling en begeleiding”.

Filosoof Lammert Kamphuis, auteur van ‘Filosofie voor een weergaloos leven’, opent het festival. Hij staat stil bij de risico’s van perfectionisme en hoe je deze kunt ontmantelen. Achttien topsprekers staan geprogrammeerd, meldt Medicalfacts. Zo hebben Damiaan Denys en Masja Otter het over de inzet van borken, samen met bokstrainer Eugène Sedney, als therapie bij trauma en persoonlijkheidsproblematiek.

Op het innovatieplein van het congres is ook van alles te ontdekken. Van relaxatie via Virtual Reality tot SAM, de ‘stress autism mate’-app die je helpt om je dagelijkse stress te erkennen, herkennen en te verminderen. Deelnemers kunnen de eigen gezondheid checken en krijgen advies op maat bij Fitsurance. Kortom, het programma van de organisatoren de Nederlandse GGZ en Museum voor de Geest is een mix van (wetenschappelijke) kennisbevordering, innovaties én beleving op diverse leefstijlgebieden.

Het Festival van de Leefstijl heeft accreditaties aangevraagd, zodat er punten kunnen worden verdiend door verpleegkundigen, specialisten, psychiaters, psychologen en verslavingsartsen voor het volgen van bijscholingen en deskundigheid bevorderende activiteiten ontvangen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief