Beurzen

Zomerfestival Ginneken - Breda

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 augustus 2007 vond de 38e editie plaats van Zomerfestival Ginneken. In vijf dagen tijd bezochten wederom zo’n 100.000 bezoekers dit Bredase topevenement. Paul Nipius, directeur van Bureau PEEN! en organisator van Zomer- én Winterfestival Ginneken blikt terug op een zeer succesvol verloop van deze zomerse feestweek.

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 augustus 2007 vond de 38e editie plaats van Zomerfestival Ginneken. In vijf dagen tijd bezochten wederom zo’n 100.000 bezoekers dit Bredase topevenement. Paul Nipius, directeur van Bureau PEEN! en organisator van Zomer- én Winterfestival Ginneken blikt terug op een zeer succesvol verloop van deze zomerse feestweek.

 

Het Feest Der Herkenning

De sfeervolle idyllische wijk Ginneken stond vijf dagen in het teken van kunst, cultuur en ontspanning. Op stijlvolle doch laagdrempelige wijze wordt jong en oud een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld. De organisatie werkt reeds jaren en met aantoonbare successen aan kwalitatief hoogstaand evenement met een hoog sociaal-maatschappelijk karakter: “het Feest der Herkenning”.

 

Podium Ginneken, hét platform voor de regio

Elk jaar ontplooien zich weer nieuwe initiatieven. Door, in samenwerking met en onder auspiciën van de organisatie. Op proactieve wijze wordt organisaties uit Breda en haar wijde omgeving een uniek platform geboden, genaamd ‘Podium Ginneken’.

 

Zo sloegen dit jaar voor het eerst een aantal culturele Bredase organisaties de handen ineen voor een Literair Festival. Eveneens nieuw dit jaar is een historisch spektakel voorgedragen door Theater Galgenaas. Op een authentieke locatie werden Middeleeuwse sagen, de welbekende Canterbury Tales, opgevoerd.

 

Kunst, cultuur en natuur in één wandeling!

Na het overweldigende succes tijdens de 2006-editie vond dit keer de tweede Plein Air plaats. Deze manifestatie van landschapschilders langs de Mark, gecombineerd met poosplaatsen waarop dichters voorlazen, heeft trok wederom een recordaantal bezoekers. Het publiek werd onder leiding van natuurgidsen langs de kunstenaars gevoerd, men kon de gedichten horen én informatie krijgen over het natuurgebied waarin zij wandelden.

Dit jaar uitgebreid met twee kunstgaleries (Museumzaal Vianden en Galerie Segeren) waar werken werden gepresenteerd van 12 Belgische kunstenaars én historische werken van de internationaal bekende School Van Tervuren!

 

Veel, héél veel te beleven…

Deze hotspots tijdens de laatste editie zijn onderdeel van de veelheid die het Zomerfestival te bieden heeft. Gedurende de vijfdaagse feestweek kan men genieten van een gevarieerd podiumprogramma (twee podia), een grootse themamarkt met ruim 150 organisaties, Hobby- & Curiosamarkt, Brakkenbraderie voor jonge handelaartjes, het Nico Takx’ Straattheaterfestival, kunstmarkt “Ginneken Artistique”, de Zomerkermis, Jazz & Poetry en allerlei interactieve presentaties van het Bredase verenigingsleven.

 

De vele bezoekers genoten zichtbaar van de vele facetten die Zomerfestival Ginneken 2007 te bieden had. En sloten zo de zomervakantie op een sfeervolle, intieme en immens gezellige wijze af.

 

Voor meer informatie over het onlangs afgelopen Zomerfestival Ginneken gaat u naar www.bruisendginneken.nl.

 

Winterfestival Ginneken; de hartverwarmende Kersteditie

Inmiddels is Bureau PEEN! en Stichting Bruisend Ginneken druk bezig met Winterfestival Ginneken, te houden op 15 en 16 december aanstaande.  Vanaf 1 oktober 2007 zal alle informatie rondom dit vermaarde Kerstevenement online te vinden zijn op eerder genoemde website. 

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief