Festivals

Zijn 'koolstofverwijderde' evenementen de toekomst?

The O2 Arena

AEG Europe, A Greener Future (AGF) en CUR8 organiseerden in de Londense The O2 een serie van vier 'koolstofverwijderende' concerten van de band The 1975. Tijdens het congres van The Event Production Show vertelden ze over hun ervaringen met deze 'carbon removed arena events'.

Partnerschap

Het doel was om meer dan 100 ton CO2 rest-emissies per concert te verwijderen, om de milieuschade als gevolg van de shows te beperken. Organisator AEG Europe werkte samen met CUR8 om de uitstoot van de concerten te voorspellen op basis van verwachte uitstoot door ondermeer catering, transport en elektriciteitsvoorziening. Verschillende koolstofverwijderingsmethoden zijn gebruikt om de koolstof die door de evenementen werden gegenereerd fysiek uit de atmosfeer te extraheren en veilig op te slaan.

De horecapartner van de O2 arena, Levy UK + Ireland, was verantwoordelijk voor de verwijderingskosten van haar activiteiten. De ticketprijs was met 90 pence (1,05 euro) verhoogd ter compensatie van de verwijderingskosten voor de emissies door de reis naar het concert. Deze werd ingeschat op basis van reisonderzoeken.

AEG is van plan om de bevindingen van de testevenementen te gebruiken om een best practice-model te creëren voor locaties, promotors en tours over de hele wereld voor het uitvoeren van een koolstofverwijderd evenement.

CO2-emissies

Mark Stevenson, ambassadeur voor milieuadvocatenbedrijf ClientEarth, en tot voor kort een speciale adviseur van het ministerie van Defensie over nationale veiligheid en klimaatverandering, is medeoprichter van CUR8.

Hij werd in het panel vergezeld door medeoprichter van AGF, Claire O’Neil, die al meer dan een decennium nauw samenwerkt met AEG aan een reeks projecten. AGF was betrokken bij de berekening van de CO2-emissies van de concerten van The 1975 en het reduceren ervan.

Directeur duurzaamheid

In het conferentiepanel zat ook Sam Booth, die in januari vorig jaar door AEG Europe werd aangenomen als eerste directeur duurzaamheid. Booth heeft bijgedragen aan de maatregelen voor koolstofreductie bij The O2, waaronder de introductie van een herzien menu om de koolstofvoetafdruk van maaltijden met 30 procent te verminderen, het gebruik van Notpla-voedselverpakkingen op basis van zeewier en serveware die de uitstoot met maximaal 70 procent vermindert in vergelijking met standaardalternatieven, herbruikbare bekers en een on-site wormerij voor het composteren van overblijvend voedsel.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief