Congressen

Zakenreizen worden duurder in 2019

Zakenreisorganisatie BCD Travel voorspelt dat in 2019 hotelprijzen wereldwijd met 1 tot 3 procent zullen stijgen en vliegtarieven in de meeste markten met 1 tot 2 procent. Dat staat beschreven in het rapport 2019 Industry Forecast dat door de organisatie uitgebracht is.

Groeiende vraag

De hogere hotelprijzen zijn het gevolg van de groeiende vraag, die net iets hoger ligt dan het aanbod in de meeste markten. De tarieven voor vluchten zullen onveranderd blijven in Afrika, afnemen in Latijns-Amerika en in alle andere regio’s stijgen met 1 tot 2 procent. De verwachting is dat regionale en intercontinentale ticketprijzen in 2019 met 1 procent zullen stijgen voor zowel business als economy class.

Europese vraag naar vliegreizen groeit

In Europa blijft de vraag naar vliegreizen groeien, vooral in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Ondanks stakingen de afgelopen tijd in bepaalde markten en gemengde gevoelens over de Europese economie, nam het vliegverkeer toe met 6,3 procent in de eerste helft van 2018. Vooral de long-haul routes, met name richting Azië, scoren goed. Luchtvaartmaatschappijen proberen de vraag bij te benen, onder andere door te investeren in nieuwe toestellen. In juni 2018 werden al 27 procent meer toestellen afgeleverd aan Europese carriers dan een jaar eerder het geval was.

Hotelprijzen tonen vooral landelijke variatie

Hotelprijzen zullen naar verwachting van het BCD rapport stijgen met 1 tot 3 procent wereldwijd zonder veel regionale variatie. Landelijk zal er meer variatie zijn. In India wordt bijvoorbeeld een prijstoename van 6 tot 8 procent  voorspeld. Lagere tarieven daarentegen zullen hoogstwaarschijnlijk te vinden zijn in Afrikaanse markten; vooral in Ethiopië en Marokko.

In de VS stijgt de hotelbezetting jaar na jaar vooral in de grote steden, dankzij de stabiele en sterke Amerikaanse economie. Reizigers moeten op sommige locaties daarom rekening houden met ernstige beschikbaarheidsproblemen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief