Congressen

Wunderland Kalkar overgenomen door DeFabrique

Wunderland Kalkar is per 1 augustus overgenomen door DeFabrique Holding. Na ruim 25 jaar draagt de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most het Duitse pretpark naast een voormalige kerncentrale over aan het evenementenbedrijf in Utrecht.

In 1995 kocht van der Most de oude kerncentrale aan en ontwikkelde het 55 hectare grote terrein tot een populair hotel-, business- en leisurecomplex. Met 40 attracties, 9.000 vierkante meter evenementenruimte, twintig vergaderzalen, 430 hotelkamers en 600.000 gasten per jaar is Wunderland Kalkar een toonaangevende locatie geworden. Van der Most draagt de locatie “met een gerust hart” over aan DeFabrique Holding, dat zijn bedrijfsvoering inclusief het huidige personeelsbestand zal voortzetten en doorontwikkelen.

Logische aanvulling van portfolio DeFabrique

Met meer dan twintig jaar ervaring in de evenementen- en leisurebranche ziet DeFabrique Holding zich als de partij bij uitstek om Wunderland Kalkar verder te brengen. Het bedrijf spreekt van “een mooie aanvulling op het huidige portfolio van toonaangevende leisure- en evenementenbedrijven”.

Twintig jaar geleden werd in Utrecht een oude fabriek herbestemd tot DeFabrique Evenementenlocatie en leisurelocatie Kartfabrique. Acht jaar geleden werd het oude vliegveld in Enschede herbestemd tot Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Drie locaties met een uniek en eigen verhaal. Wunderland Kalkar met zijn kenmerkende kerncentrale sluit hier volgens de overnemende partij “perfect” op aan.

Voor de familie Van Eck, die haar bedrijven heeft ondergebracht in DeFabrique Holding, gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Jan van Eck: “We zijn Hennie zeer dankbaar dat hij Wunderland Kalkar aan ons gegund heeft en dat hij de doorontwikkeling van de door hem zo geliefde locatie aan ons toevertrouwd. Een locatie met zo’n unieke historie en verhaal past als geen ander bij ons.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief