Congressen

Worldmeetings wint zilver, Meetingselect brons

Tijdens de FD Gazellen Award uitreiking op dinsdagavond 22 november 2016 in Amsterdam, ontving het Haagse Worldmeetings de Zilveren Gazelle en Meetingselect uit Naarden de Bronzen Award. De Gazelle Awards wordt jaarlijks uitgereikt door het Financiële Dagblad aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Worldmeetings, specialist in het boeken van meetings, events en hotelovernachtingen, ontving de Zilveren Award in de ‘koningsklasse’, de categorie grote ondernemingen (boven de 10 miljoen) voor de regio West. Meetingselect, dat het grootste online bookingstool voor de meeting industrie biedt in Europa, won de Bronzen Award in de categorie middelgroot in dezelfde regio.

“Een bekroning van ons jubileumjaar” noemde founder en directeur Bob Pieterson van Worldmeetings dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert, de ontvangst van de Zilveren Gazelle. Hij noemde ook het feit dat strategisch meeting management steeds meer aandacht krijgt binnen overheden en het bedrijfsleven. Ook in de categorie ”groot” ging payroller WePayPeople uit Amsterdam er met de Gouden Gazelle vandoor. De Bronzen Gazelle werd uitgereikt aan personeelsintermediair FSGroep uit Hilversum.

Judith Huisman, medeoprichter en Managing Director van Meetingselect, vertelt: ”Wij zien een duidelijke trend dat er alleen maar meer en meer vergaderd wordt. Dat gebeurt wel steeds efficiënter. In het verleden had je 6 of 7 verschillende vergadervormen, nu zijn dat er wel 60. Dat varieert van korte flipped-learning meetings waarbij je direct tot de kern komt tot brainstorms en peer-to-peer- vergaderingen. Voorlopig is er voor ons dus genoeg werk aan de winkel.”
Meetingselect won de Bronzen Award door in 2015 een omzetgroei te realiseren van 295 procent.

Ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren ten minste met 20 procent zijn gegroeid in omzet, komen in aanmerking voor een FD Gazelle Award. Het Financieel Dagblad reikt per regio gouden, zilveren én bronzen Gazellen uit aan de drie snelst groeiende bedrijven. Er zijn vier regio’s: Oost (Utrecht, Gelderland en Overijssel), Noord (Groningen, Friesland en Drenthe), West (Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland) en Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland). De Gazellen worden uitgereikt in drie categorieën: klein (€ 100.000 tot € 2 mln), middelgroot (€ 2 mln tot € 10 mln) en groot (meer dan € 10 mln).


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.