Congressen

World Police & Fire Games 2021 toegewezen aan Rotterdam

De Wereldfederatie van de World Police & Fire Games (WPFG) heeft op 25 juni bekend gemaakt dat Rotterdam als host city mag fungeren voor de WPFG in 2021. Rotterdam presenteerde zich aan de federatie in de Amerikaanse staat Virginia waar dit jaar in Fairfax de WPFG 2015 worden gehouden. De stad wist de Wereldfederatie via een uitgebreid bidbook, dynamische films en enthousiasmerende speeches ervan te overtuigen dat de WPFG in 2021 in Rotterdam moet worden gehouden.
De WPFG is een tweejaarlijks wereldwijd sportevenement, waaraan korpsen van politie, brandweer, douane en gevangeniswezen uit de hele wereld gedurende tien dagen deelnemen. Het evenement wordt sinds 1985 georganiseerd en de Nederlandse operationele diensten doen sinds 1989 georganiseerd mee aan deze wereldspelen. De doelstelling van de WPFG is dat handhavers van orde en veiligheid elkaar onder andere omstandigheden dan bij rampen of noodsituaties ontmoeten en elkaar buiten het werk via sport en cultuur beter leren kennen.
 

Groot mondiaal sportevenement

De WPFG telt meer dan 10.000 deelnemers uit 70 landen en behoort tot een van de grootste mondiale sportevenementen. Daarnaast trekken de spelen 15.000 tot 20.000 (inter)nationale bezoekers.

Tijdens de WPFG in 2021 worden 63 officiële sporten beoefend waaronder alom bekende sporten als basketbal, badminton, volleybal, tennis, voetbal en wielrennen. Daarnaast worden specifieke brandweer- en politiesporten georganiseerd als Toughest Competitor Alive (een meerkamp) en diverse schietsporten. Het is topsport in de breedtesport op wereldniveau, d.w.z. amateursport op het hoogste niveau, met aansprekende sportprestaties en toegankelijk voor meerdere leeftijdscategorieën. Naast sport worden ook tal van culturele activiteiten en social events georganiseerd op en rond de ’cultural host area’ in het centrum van Rotterdam.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief