Congressen

Wilbert Lek nieuwe algemeen directeur Rotterdam Partners

Wilbert Lek wordt vanaf 1 november 2019 de nieuwe algemeen directeur van Rotterdam Partners. Lek was sinds september 2018 al werkzaam als manager International Trade & Investment bij het bedrijf. Hij volgt Jeroen Kuyper op die in mei afscheid nam als directeur. De afgelopen maanden was Lek samen met Renske Satijn als interim directeur al verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Rotterdam Partners.

Ervaring

Wilbert Lek beschikt over ruime (internationale) ervaring op het gebied van marketing en sales. Zo stond hij aan de basis van het in 2017 van start gegane NL International Business (opgezet vanuit VNO-NCW en MKB Nederland), als onderdeel van de initiatieven om de publiek-private samenwerking op het gebied van internationale handelsbevordering te versterken. Daarvoor was hij meerdere jaren werkzaam in China en Thailand. In China was hij General Manager van Bank of Beijing. Lek begon zijn carrière bij ING en was onder andere Head of Marketing (SME en Business Banking) bij ING Nederland. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jacob van der Goot, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn verheugd Wilbert Lek te kunnen benoemen als algemeen directeur van Rotterdam Partners. Het afgelopen jaar heeft Wilbert zich al een echte Partner getoond als manager International Trade & Investment – hij kan ‘in de looppas’ beginnen. Rotterdam Partners kan een onrustige periode afsluiten – die de organisatie overigens glansrijk heeft doorstaan, onder andere met het helpen binnenhalen van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Wij wensen Wilbert en zijn Rotterdam Partners heel veel succes in de komende jaren!”

Wilbert Lek: “ Ik kijk er enorm naar uit om samen met de collega’s van Rotterdam Partners, én onze vele samenwerkingspartners, in de regio Rotterdam en in het buitenland, mijn bijdrage te leveren aan een duurzame groei van de Rotterdamse economie. En om samen verder te bouwen aan een sterk Rotterdam, dat wereldwijd bekend staat als een van de meest aantrekkelijke steden van Europa om je als bedrijf te vestigen, zaken te doen, een congres te houden of om te bezoeken als toerist.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief