Congressen

Westcord Hotels koopt ss Rotterdam

SS Rotterdam is verkocht aan Westcord Hotels. De hotelketen betaalde 29,9 miljoen euro voor de overname van de drijvende congreslocatie en hotel van de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron. Het schip kan daardoor in Rotterdam blijven liggen.

Vorige maand deed een investeerder uit Oman nog een bod op de ss rotterdam, waardoor de bijzondere congreslocatie uit Nederland dreigde te verhuizen.

“Het schip, dat uniek is op de wereld, is een prachtige aanvulling op onze portefeuille”, zegt Westcord Directeur Harry Westers tegenover persbureau Novum.

Het is de bedoeling dat de overdracht plaatsvindt tussen 1 januari en 1 april 2013. Beide partijen werken nog aan het overleg met de vakbonden, de ontbinding van het contract met de huidige hotelexploitant en de juridische afwikkeling van een beslag dat ligt op de de aandelen van het schip.

Woningcorporatie Woonbron kocht de ss Rotterdam in 2005 en liet het ombouwen tot drijvend congrescentrum en hotel. De verbouwingskosten van het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn liepen op tot meer dan tweehonderd miljoen euro, veel meer dan oorspronkelijk gepland. Woonbron kwam daardoor in financiële problemen. Het jaarresultaat kwam uit op een verlies van veertig miljoen euro in plaats van een winst van ruim acht miljoen euro. Als gevolg daarvan stapte toenmalig bestuurder Martien Kromwijk op. De corporatie moest het schip verkopen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief