Beurzen

Werkmarkt 2005

18.000 Werkzoekenden bezochten de afgelopen twee dagen Werkmarkt Amsterdam, georganiseerd door werkgeversorganisatie MKB-Amsterdam en Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Hier vonden de bezoekers vacatures, kregen ze advies over solliciteren, konden ze speeddaten en workshops volgen. Vrijdagochtend werd al de eerste kandidaat aangenomen bij een standhouder.18.000 Werkzoekenden bezochten de afgelopen twee dagen Werkmarkt Amsterdam, georganiseerd door werkgeversorganisatie MKB-Amsterdam en Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Hier vonden de bezoekers vacatures, kregen ze advies over solliciteren, konden ze speeddaten en workshops volgen. Vrijdagochtend werd al de eerste kandidaat aangenomen bij een standhouder.

Enthousiaste standhouders

Bij de stands van werkgevers, uitzendbureaus en CWI stonden de mensen in de rij voor banen. Ook bij de stands met opleidingen, adviezen voor speciale doelgroepen en bij UWV liep het storm.

Reactie van een standhouder: “Dit overtreft onze stoutste dromen! Er waren zo veel bezoekers dat we de eerste dag al door onze voorraad folders heen waren. En het niveau van het merendeel van de kandidaten sloot aan bij wat wij zochten.” 

Voor elk wat wils

Hoger opgeleiden vonden hun weg in het speciaal door CWI ontwikkelde netwerkspel, jongeren presenteerden zich in vijf minuten aan werkgevers tijdens het speeddaten. Ook was er een stand met leerbanen voor jongeren die nog geen opleiding tot MBO-niveau hebben. Herintreders maakten afspraken met werkgevers en mensen die een eigen bedrijf overwegen, kregen advies van bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. Het merendeel van de bezoekers was zeer positief over Werkmarkt Amsterdam.

Resultaten

Van de 18.000 bezoekers van Werkmarkt Amsterdam hebben er 1000 ter plekke een sollicitatiegesprek gevoerd. Daarnaast waren er 16.000 oriënterende gesprekken. Bij de stand van het ROC van Amsterdam hebben 600 mensen gebruikgemaakt van de verlengde inschrijvingsmogelijkheid; 350 schreven zich in voor een leerwerktraject. En de komende weken worden nog duizenden mensen voorgedragen aan werkgevers.

Daarnaast vond de Landelijke Banenmarkt plaats op ruim 120 CWI-vestigingen in het hele land. In totaal oriënteerden 115.000 mensen zich op 90.000 vacatures.

MKB-Amsterdam en CWI kijken samen tevreden terug op Werkmarkt Amsterdam. Een inspirerende samenwerking die is overgeslagen op standhouders, politici, werkzoekenden en alle andere betrokken organisaties. Rens de Groot (voorzitter RvB CWI) en Eise van der Sluis (directeur MKB-Amsterdam): “Op naar een zelfde succes in 2006!”

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief