Congressen

Weer internationaal congres naar Maastricht

Opnieuw is, dankzij de intensieve samenwerking tussen MECC Maastricht, het Maastricht Congres Bureau en andere participanten, een groot zakelijk evenement naar Maastricht gehaald. Van 19 tot en met 23 mei 2013 bezoeken zo’n 1500 tot 2000 deelnemers de regio Maastricht om deel te nemen aan de 13e CISTM.
"Het is ons een eer om bekend te maken dat wij, de international Society of Travel Medicine (ISTM), de dertiende editie van ons tweejaarlijkse congres in Nederland, in Maastricht zullen organiseren", zo spraken Fiona Genasi en Frank von Sonnenburg, respectievelijk ISTM”s oud- en toekomstig voorzitter, onlangs hun achterban toe. "Maastricht is een echte internationale Europese stad op de grens van drie landen: Nederland, België en Duitsland. Dit past uitstekend bij het internationale karakter van onze eigen association. Maastricht is een charmante stad, vol kwalitatieve restaurants, sfeervolle café”s en gezellige terrasjes. Het is ook een compacte stad, waardoor de kans groot is dat de deelnemers  elkaar ook buiten het congrescentrum makkelijk zullen ontmoeten en gezamenlijk de stad zullen ontdekken. Maastricht is de ideale stad voor een conferentie met 1.500 tot 2.000 deelnemers en ook het MECC is ideaal voor een congres van deze omvang. We hebben veel goede aanbiedingen van Europese congressteden gehad, maar dankzij de ontvangst van het vriendelijke bid-team heeft Maastricht indruk op ons gemaakt als gastvrije stad. We kijken dan ook uit naar het voorjaar van 2013 waarin we de hospitality van Maastricht zelf kunnen ervaren."

De International Society of Travel Medicine wil gezond en veilig reizen promoten. Om dit te bereiken werkt ze samen met nationale en internationale gezondheidsinstellingen, academische centra, de reisindustrie en de media. ISTM biedt voorlichting/onderwijs, service en onderzoek op het gebied van reismedicatie, zoals tropische medicatie, infectieziektes, et cetera. Het ISTM Congres (CISTM) vindt elke twee jaar plaats en wordt gehouden in vooraanstaande bestemmingen. Zo vond het congres in 2009 plaats in Boedapest (Hongarije) en zal Boston (VS) in 2011 gaststad zijn. Het ISTM-bestuur  kiest niet zomaar voor een congresbestemming, daar gaat een heel keuzeproces aan vooraf.
 
Sonja Opreij-Speth van het Maastricht Congres Bureau legt uit: "Het ISTM-bestuur is in oktober 2009 voor het eerst op bezoek geweest om Maastricht en regio beter te leren kennen als congresbestemming en om te kijken of de faciliteiten, mogelijkheden en sfeer bij het congres pasten. Vervolgens is de toekomstige voorzitter (President-Elect), Fiona Genasi, afgelopen maart, tijdens de TEFAF, komen kijken. In juli tenslotte, heeft het bureau dat het CISTM organiseert, COCS uit München, een bezoek gebracht, samen met de Past-President Frank von Sonnenburg. Zulke bezoeken zijn cruciaal in de beslissingsprocedure. Vandaar dat we erg blij zijn met de goede samenwerking met MECC Maastricht en onze andere participanten uit de regio. Dankzij de samen- en medewerking van al deze betrokkenen, kunnen we goede bezoeken realiseren. De beslissers zien dat ook en dat is voor hen een geruststellende gedachte: dat ze naast de goede faciliteiten en sfeer, te maken hebben met professionele lokale partijen die er alles aan doen om het congres goed te laten verlopen. Al die ingrediënten bepalen het succes van een congres. En voor onze regio betekent het weer een goede economische stimulans, want al die congresdeelnemers verblijven vier dagen in de stad en dat levert de ondernemers in de regio geen windeieren op."

www.maastrichtcongresbureau.nl of op www.istm.org.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief