Congressen

We will meet again!

Steffen Kalverboer - directeur Creator Meeting Support

Poeh poeh, wat een weken. Dat een virus zó snel onze wereld op z’n kop kan zetten, had ik nooit kunnen bedenken. Het lijkt soms alsof we een film terecht zijn gekomen.
Maar de verbazing en een zekere angst voor wat nog gaat komen, maakte snel plaats voor trots. Trots op hoe we solidair kunnen zijn, hoe we ons kunnen aanpassen, hoe we andere kunnen helpen en nog het meest trots op al die mensen die het land draaiende houden en kwetsbaren verzorgen en bijstaan.

Onnatuurlijk

En dat allemaal met geen of zo min mogelijk contact tussen mensen. Zo’n beetje het fundament waarop onze hele MICE-branche rust: mensen die samen komen voor interactie. Wat begon met een verbod op enkele grotere bijeenkomsten, veranderde razendsnel ineen verbod op interactie tussen enkele personen. Het voelt allemaal heel onnatuurlijk, maar is wel noodzakelijk.

Nieuwe manieren

Hoe en wanneer we weer verder kunnen, is een groot vraagteken. Ik merk wel dat na de eerste schok, steeds meer mensen nieuwe manieren vinden om toch met interactie aan de slag te gaan. Zo vond mijn oudste zoon z’n gitaarles via een video verbinding eigenlijk best wel cool. Ja pap, technologie kan ook een goede oplossing zijn! En gelijk heeft hij natuurlijk, om er vervolgens wel aan toe te voegen dat hij z’n klasgenootjes, hockeyteam en andere vriendjes mist….

Lichtpuntjes

In deze hele crisis probeer ik te zoeken naar lichtpuntjes die het einde zouden kunnen inluiden. Maar ik zie ze nog niet, of misschien toch…
Begin deze week kreeg ik een e-mail van één van onze Chinese leveranciers waarin zij vertelde hoe ze zondag met haar gezin weer buiten had gewandeld en gegeten, voor het eerst sinds eind januari! Er gloort dus licht aan de eind van de tunnel en ik verheug mij ook nu al op dat zonnige terrasje met mijn gezin.

Creativiteit

Zo ver is het helaas nog niet en het zal veel doorzettingsvermogen, samenwerking en creativiteit vragen. Vooral creativiteit, want we moeten ons niet alleen nu aanpassen, maar ook na deze crisis. Nieuwe producten, nieuwe diensten, nieuwe manieren van samenwerken, nieuwe manieren van elkaar ontmoeten.
Want één ding staat voor mij vast : We will meet again, don’t know where, don’t know when, but I know we’ll meet again some sunny day…


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief