Congressen

Washington en Brussel: Power Cities Alliance

Brussel en Washington gaan een alliantie vormen. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Brussels Meetings Week van 14 tot en met 18 maart, dezelfde week waarin ook de EMIF (European Meetings Industry Fair) in Brussel werd gehouden.
De Alliantie zal werken onder de naam "Power Cities" met als ondertitel "A Capital-to-Capital Connection". Dat verwijst naar de status van de aangesloten steden als ”wereldhoofdsteden”, oftewel steden waar veel hoofdkantoren zijn gevestigd en dus gewilde bestemmingen zijn van internationale congressen.

Waarom willen internationale verenigingen hun kantoren in Brussel vestigen? Waarom organiseren ze hun vergaderingen in Brussel? "De aanwezigheid van de Europese Unie, de NAVO, de kantoren van meer dan 2.000 internationale verenigingen, 15.000 lobbyisten, meer dan 1.000 perscorrespondenten, regelmatige topbijeenkomsten van de 27 staatshoofden evenals de vele faciliteiten zoals goede universiteiten, ziekenhuizen, de centrale ligging, de toegankelijkheid en de professionele dienstverlening dragen bij tot de aantrekkingskracht van Brussel", aldus Hervé Bosquet van het Brussels Convention Bureau.

Hetzelfde geldt voor Washington DC. "Deze alliantie is een logische stap voor onze steden", aldus Elliott A. Ferguson, president en CEO van Destination DC. "Er zijn veel overeenkomsten in wat we als bestemming te bieden hebben. Zoals musea en attracties, culturele activiteiten, wandelingen, zelfs de manier waarop wij ons in de zakelijke markt positioneren. We zullen veel aan elkaar hebben, in termen van marketing, efficiency en ervaring."

www.destinationdc.com / www.visitbrussels.be


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief