Congressen

Voormalig hoofd Communicatie bij SpaceX keynote speaker op IBTM World

Dex Torricke-Barton

IBTM heeft Dex Torricke-Barton gepresenteerd als de tweede van drie keynote-sprekers tijdens IBTM World 2018. Hij was in het verleden werkzaam als hoofd Communicatie bij SpaceX, Executive Communications Manager bij Facebook en Executive bij Google. De internationale meeting- en incentive-vakbeurs vindt plaats van 27 tot 29 november in Barcelona.

Impact van technologie

Torricke-Barton leidde de afdeling corporate communicatie bij Facebook en was de persoonlijke speechwriter van Mark Zuckerberg. Hij werkte ook samen met Elon Musk op SpaceX, Google mede-oprichter Larry Page, voormalig uitvoerend voorzitter van Google Eric Schmidt en VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Hij stopte in 2016 als hoofd communicatie voor SpaceX om zich te concentreren op een sociaal veranderingsproject genaamd Onwards, opgericht in samenwerking met een groep vernieuwers in Silicon Valley. Hij is momenteel bezig met het schrijven van een boek over de inzet van technologie voor het oplossen van sociale tegenstellingen wereldwijd.

Bestuurskamer van Facebook

In zijn keynote over de aanstaande transformatie van de meeting industrie door technologische ontwikkelingen neemt Torricke-Barton de deelnemers mee naar de bestuurskamer van Facebook, de open cel van Elon Musk, het beroemde Googleplex en uiteindelijk de Verenigde Naties om zijn inzichten te verduidelijken. Hij zal zijn ervaring delen met het werken voor enkele van ‘s werelds meest innovatieve en technologiegedreven merken en de opkomst van macro-maatschappelijke trends evalueren, waaronder de opkomst van globalisering en nationalisme, evenals de ontwikkeling van specifieke technologieën, waaronder virtual reality en live-streaming. Van daaruit volgt zijn voorspelling welke technologieën zullen doorbreken en hoe ze de meeting industrie, het werk en de bedrijfsactiviteiten permanent zullen veranderen.

Kennisprogramma

Torricke-Barton’s sessie, op donderdagochtend 29 november, is onderdeel van de stream ‘innovatie, technologie en creativiteit’ van het kennisprogramma van dit jaar. Eerder kondigde IBTM Duncan Wardle, een van de creatieve krachten achter The Walt Disney Company, aan als keynote speaker. Zijn presentatie is bij de start van de tweede beursdag op 28 november.
Het volledige kennisprogramma omvat 54 sessies verdeeld over acht actuele inhoudsthema’s. Naast innovatie, technologie en creativiteit zijn er de streams: trends in de industrie, betrokkenheid en beleving, veiligheid en beveiliging, duurzaamheid en CSR, professionele ontwikkeling en welzijn, bedrijfsontwikkeling en strategie en marketing en digital.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief