Congressen

VN-conferentie Public Service Day in World Forum

World Forum in Den Haag biedt op 22 en 23 juni 2017 plek aan de United Nations Public Service Day 2017. Tijdens deze tweedaagse internationale conferentie zetten landen zich in voor een betere publieke dienstverlening onder de titel ‘The Future is Now’. Centraal staat de vraag hoe de overheid de dienstverlening aan burgers kan verbeteren door haar aanpak te vernieuwen. Er worden 500 deelnemers verwacht, waaronder ministers en topambtenaren.
Als gastheer zal het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties delegaties een kans bieden om in praktijk kennis te maken met innovaties in de publieke sector. Tijdens werkbezoeken en de conferentie kunnen de vertegenwoordigers kennis uitwisselen en nieuwe contacten aan gaan. Dit alles om wereldwijd een betere dienstverlening aan burgers te bereiken.

De Verenigde Naties organiseren de Public Service Day elk jaar. Eerder vond deze plaats in Zuid-Korea, Bahrein, Spanje en Oostenrijk. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) maakte afgelopen zomer tijdens de viering van de UN Public Service Day in New York bekend dat Nederland in 2017 gastland is. Hij vindt dat deze conferentie een gelegenheid is waarmee het belang van de publieke dienst voor de gehele internationale gemeenschap wordt onderstreept

“Met het hosten van deze VN-conferentie hebben we wederom een mooie, high-level conferentie in huis. Mede door onze ervaring als locatie en stad met congressen van deze omvang en aard, is er gekozen voor Den Haag. Hiermee dragen we bij aan de ambitie om van Den Haag de tweede congresstad van Nederland te maken”, aldus Kirsten Vosmer, Commercieel Manager bij World Forum.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.