Congressen

Virtueel World Species Congress over biodiversiteit en behoud diersoorten

World Species Congress 2024

Reverse the Red houdt op 15 mei het World Species Congress, een volledig virtueel 24-uurs evenement over biodiversiteit en diersoorten. Vanuit verschillende organisaties is er behoefte aan een inclusieve op wetenschap gebaseerde conferentie om de stand van zaken rond biodiversiteit te beoordelen en actie te ondernemen.

Het congres komt voort uit het Verdrag inzake Biologische Diversiteit (VBD) van de Verenigde Naties. Met hun handtekening verplichten landen zich om biologische diversiteit te behouden, duurzaam gebruik te maken van biodiversiteit en de kosten en opbrengsten uit biodiversiteit eerlijk tussen landen te verdelen. 

Strategische actie

Reverse the Red is een wereldwijde beweging die aanzet tot strategische actie om het voortbestaan te garanderen van wilde soorten en ecosystemen.

Al in 2008 hebben IUCN-leden een resolutie aangenomen waarin een voorstel werd gedaan voor een World Species Congress. IUCN is een internationaal samenwerkingsverband, dat zich bezighoudt met natuurbehoud en het duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Meetbare impact

Het congres in mei moet dienen als een platform voor samenwerking om de inspanningen voor het behoud te bevorderen. Live paneldiscussies, workshops, excursies en interviews maken deel uit van het programma. Deelnemers zijn onder anderen IUCN-leden, overheidsinstanties, milieuministers, bedrijven die biodiversiteit hoog in het vaandel hebben staan, studenten en wetenschappers op het gebied van wildlife, biologie en ecologie en andere betrokkenen.

"Het is tijd om onze prestaties te laten zien en strategisch te plannen wat er gedaan moet worden om echte, meetbare impact voor biodiversiteit vooruit te helpen”, zegt Michael Clifford, directeur strategie van Reverse the Red.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief