Congressen

Vijfde Museumcongres in Leiden

De vijfde editie van het Museumcongres vindt plaats op 6 en 7 oktober in Leiden. Op het Museumcongres komen jaarlijks rond de zevenhonderd museumprofessionals bij elkaar voor discussie, inspiratie en om te netwerken.
 

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 3 januari in het Tropenmuseum maakte directeur Siebe Weide van de Nederlandse Museumvereniging bekend dat de keuze op Leiden was gevallen. Hiermee werden de gezamenlijke inspanningen van Leiden Marketing, Museumgroep Leiden en een aantal Leidse partners beloond. Elk jaar stellen meerdere steden zich kandidaat om het congres te organiseren. Naast Leiden waren deze keer Maastricht en Dordrecht goede kandidaat-steden.

Yvonne Kret van Leiden Marketing over haar stad: "Leiden is de stad die iedereen denkt te kennen, maar die de congresgangers op verrassend andere wijze zullen leren kennen. Geen andere stad in Nederland heeft zoveel musea op loopafstand van elkaar. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt en Lievens, een Egyptische tempel, indianentooien, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, schatten uit Japan, alles over het Leids Ontzet en de oudste Hortus botanicus van het land. Het is allemaal te ontdekken in de Leidse musea."

www.leidenmarketing.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief