Congressen

VGF geeft nieuwe betekenis aan Going Dutch

Om het Voorfinancierings- & Garantiefonds toegankelijker te maken voor buitenlandse congresorganisatoren zal het VGF dit voorjaar deelnemen aan de vakbeurs IMEX, die van 19 – 21 mei 2015 in Frankfurt plaatsvindt. Als partner van NBTC staat de stichting op stand E100 klaar om verdere toelichting te geven over de regelingen van het fonds en bij de nieuwe betekenis van het oude gezegde ”Going Dutch”.
Om het organiseren van internationale meerdaagse congressen in Nederland te stimuleren, hebben het ministerie van Economische Zaken, NBTC Holland Marketing en zo’n twintig partijen uit de congresbranche eind jaren tachtig het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF) opgericht.

Het fonds helpt congresorganisatoren om opstartkosten en andere financiële risico’s af te dekken door een tweetal regelingen aan te bieden. Een voorfinancieringsregeling waarbij organisatoren, kosteloos en renteloos, tot 90.000 euro kunnen lenen om eventuele opstartkosten mee te financieren. En een garantieregeling waarbij het fonds tot een bedrag van 90.000 euro garant staat tegen een eventueel verlies dat veroorzaakt is door tegenvallende deelnemers aantallen  Deze regelingen kunnen afzonderlijk of in combinatie gebruikt worden.
 

Ook voor internationale organisaties

Het VGF is een unieke tool en biedt financiële zekerheden die geen enkel ander Europees land te bieden heeft. Tot op heden hebben vooral Nederlandse organisaties een beroep gedaan op de twee regelingen van het VGF. Maar het VGF is niet (langer) uitsluitend toegankelijk voor Nederlandse organisatoren. Ook internationale organisaties die in Nederland een meerdaags internationaal congres gaan organiseren, kunnen een beroep doen op de regelingen van het VGF. En daarmee hun financiële risico’s aanzienlijk verlagen.
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.