Company events, Live Industry Dashboard

Versneld herstel zakelijke evenement in Q2

Global Business Events Barometer Q2 2023

De wereldwijde markt van zakelijke evenementen liet in Q2 van dit jaar een versneld herstel zien. Dit blijkt uit de op 26 september gepubliceerde Global Business Events Barometer van de Events Industry Council (EIC). Zowel het aantal groepsovernachtingen als het aantal RFP’s voor evenementen zijn voor het tweede opeenvolgende kwartaal toegenomen.

De RFP-activiteitsindex steeg tot 91. Dat wil zeggen dat het aan aanvragen door eventplanners voor toekomstige bijeenkomsten gelijk is aan 91 procent van net aantal in Q2 van 2019. De Hotel Group Room Nights Index steeg tot 98.

Grote en middelgrote evenementen

De RFP-aanvragen voor grote en middelgrote evenementen overstegen voor het eerst het pre-pandemisch niveau (103 procent ten opzichte van Q2 2019), terwijl kleine bijeenkomsten op 88 procent van het 2019 niveaus bleven steken.

De toename van aanvragen is in alle regio's waargenomen, waarbij het Midden-Oosten en Noord Amerika voorop liepen met respectievelijk 128 en 116 procent van het niveau van 2019. De groei van het aantal groepsovernachtingen werd aangedreven door een sterke toename in West-Europa, waarbij in Afrika en het Midden-Oosten juist sprake was van een daling.

Enige terughoudendheid

Vanuit het bedrijfsleven wordt wel met enige terughoudend naar de komende periode gekeken. Met name het afkoelen van de economische groei in veel landen en regio's, de bezorgdheid over geopolitieke spanningen en aangescherpte eisen rondom kredietverlening worden gezien als huidige bedreigingen voor de wereldeconomie.

Voor de lange termijn verwacht Amy Calvert, CEO van Events Industry Council, geen problemen. ‘De totale impact op de GDP van zakelijke evenementen zou de sector als 13e grootste wereldeconomie rangschikken. Het is van vitaal belang voor onze sector en stakeholders dat we de brede impact van de industrie blijven meten en delen en dit voorspellingsmodel gebruiken om ons beste verhaal te vertellen. Beurzen, associatiecongressen, bedrijfsevenementen en incentivereizen dienen ook als katalysator. De effecten op het gebied van kennisuitwisseling, innovatie en werknemersbetrokkenheid gaan veel verder dan de directe uitgaven voor evenementen.’

Global Economic Significance of Business Events Study

De 2023 Global Economic Significance of Business Events Study is voor iedereen na registratie hier te downloaden.

Sinds 2017 werkt de Events Industry Council samen met Oxford Economics om onderzoek uit te voeren naar het economische belang van zakelijke gebeurtenissen wereldwijd. Voor de barometer-onderzoeken die ze elk kwartaal publiceert worden gegevens gebruikt van Amadeus Hospitality, Cvent, de Global Business Travel Association en STR Global.

Hotel Group Room Nights staat voor hotelkamernachten die worden geboekt als onderdeel van een groep (bijvoorbeeld als onderdeel van een kamerblok). Traditioneel hebben veel van deze boekingen betrekking op zakelijke evenementen.

RFP-activiteit staat voor offerte-aanvragen die door zakelijke professionals zijn gedaan op zoek naar locaties en verblijf voor toekomstige evenementen.

EIC is de wereldwijde stem van de zakelijke-evenementensector op het gebied van belangenbehartiging, onderzoek, professionele erkenning en normering. De meer dan 30 ledenorganisaties van de Events Industry Council vertegenwoordigen meer dan 103.500 personen en 19.500 bedrijven.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief