Congressen

Vernieuwd Kasteel de Schaffelaar heropend

Kasteel de Schaffelaar in Barneveld heeft deze zomer van binnen een metamorfose ondergaan. Op zaterdag 29 augustus werd dit gevierd met een feestelijke heropening.
 Het kasteel oogt van binnen veel lichter dan voorheen. Er is gekozen om te werken met lichte kleuren zoals shaded white. Bovendien werden de gordijnen naar voren gehaald, waardoor er veel meer licht de zalen binnenkomt. Via een grande entree kom je het kasteel binnen. Een rondwandeling door het kasteel laat zien dat karakteristieke elementen zoals de haarden, de hoge houten deuren en de sterrenhemel in de Baron van Nagellzaal behouden zijn gebleven. Ook de kroonluchters keerden terug, al werden alle kralen vernieuwd waardoor ze nu veel frisser ogen.

Natuurlijke materialen

Door de combinatie van neutrale kleuren en veel natuurlijke materialen zoals fluweel, grof linnen en juten heeft het interieur een warme uitstraling. Eyecatchers in het kasteel zijn de schilderijen op fluweel van Mint Faas. Haar kasteelvrouwen in een modern jasje symboliseren perfect de verbinding tussen heden én verleden. Ook de kasteelkelder heeft een volledig nieuwe look. Hier is Delfts Blauw het thema. Dat komt stijlvol terug in bordjes, kussens en stoelhoezen.

Tot slot heeft ook de website van Kasteel de Schaffelaar een update gekregen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief