Congressen

'Vergeet die Return On Investment'

Column Erik-Jan Ginjaar - CEO Postillion Hotels

NXTMICE State of the Industry. 23 mei. Den Haag.

Wow, over Xperience, Xchange en Xcel gesproken: het was er allemaal in overvloed. De derde editie van NXTMICE was een dag vol adrenaline, vreugde, inzichten, professionaliteit, saamhorigheid en pure liefde voor het vak.

Voorafgaand aan het event hadden de X-RAY Dialogues plaatsgevonden; vier kennistafels waarbij MICE-professionals met elkaar in gesprek gingen om de belangrijkste trends te signaleren én deze door te vertalen naar praktische how-to’s voor de branche. De vier thema’s waren technologie, duurzaamheid, economie en diversiteit/inclusiviteit. Het idee erachter was: om te kunnen pionieren en te excelleren moet je weten met welke trends en tendensen je te maken hebt.

De uitkomsten van die dialogen, die tijdens het event werden gepresenteerd, vond ik enorm verhelderend en inspirerend. Er blijkt in onze branche een enorme wil te bestaan om samen te werken. Om samen stappen te ondernemen.

Heel opvallend vond ik de verschuiving van ‘Return on Investment’ naar ‘Return on Time’. Mensen zijn minder bezig met ‘geld’, maar meer met ‘wat levert de geïnvesteerde tijd op?’ Wat levert het de stad op, wat levert het de maatschappij op? Wat levert het de organisator/bezoeker op? Werd de impact van een event voorheen berekend in termen van financieel gewin. Nu willen we weten wat het oplevert aan duurzaamheid, heritage, beleving, vergroening, kennis, diversiteit en inclusiviteit.

Ook werd duidelijk dat technologie steeds belangrijker wordt. Dat geldt voor alle bovenstaande thema’s. Data verzamelen, smarter en efficiënter werken, verminderen van (food)waste, hybride en online organiseren, duurzamer organiseren… de oplossingen zijn vaak te vinden op het vlak van technologie, daar is iedereen wel over uit. En bovendien: inzicht in data maakt het mogelijk om de behoeften van onze bezoekers te doorgronden en daarop in te spelen. We hebben steeds meer tools tot onze beschikking. Laten we ze dan ook gebruiken om het maximale uit onze evenementen te halen.

Tot slot nog dit: wij zijn zelf de architecten van onze toekomst. We moeten niet wachten tot de overheid gaat reguleren. Mijn ‘troonrede’ op NXTMICE sloot ik dan ook af met een oproep aan alle branchegenoten: laten we als branche zelf een convenant op allerlei gebieden opstellen. Zo blijven we de overheid voor en kunnen we zelf aan het stuur blijven.

Doen jullie mee?


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief