Congressen

Vereniging voor Psychiatrie kiest voor MECC

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en MECC Maastricht gaan een meerjarige samenwerking aan. Van 2012 tot en met 2015 zal het jaarlijkse driedaagse Voorjaarscongres van de NVvP plaatsvinden in MECC Maastricht. Daarnaast tekenden beide partijen een intentieverklaring voor de jaren 2017 tot en met 2019.
Tijdens het Voorjaarscongres organiseert de NVvP voor psychiaters en andere vakgenoten een uitgebreid wetenschappelijk programma met verschillende symposia, cursussen, workshops, casusbesprekingen en discussiegroepen. Daarnaast biedt de vereniging haar leden de gelegenheid om (inter)nationale collega’s te ontmoeten en met hen  van gedachten te wisselen en kennis te delen.

De samenwerking tussen MECC Maastricht en de NVvP is niet nieuw. Ook in 2010 organiseerde de NVvP haar Voorjaarscongres in het MECC. “Op dat congres kwamen toen 2600 deelnemers af, van wie naar schatting 95 procent psychiater of psychiater in opleiding waren. Het was, kortom, een groot succes," aldus Peter Niesink, directeur NVvP. Met 140 jaar geschiedenis en bijna 3500 leden is de NVvP de oudste en grootste medisch wetenschappelijke beroepsvereniging van Nederland, Door de samenwerking tussen MECC Maastricht en de NVvP zullen ruim drieduizend (inter)nationale gasten drie dagen lang in de stad Maastricht verblijven .

Foto: v.l.n.r. Madeleine van der Heijden, René Hanssen en Peter Niesink in het Mecc@TableCafé tijdens de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

 www.mecc.nl en www.nvvp.net


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief