Beurzen

Verbeterde bereikbaarheid Evenementenhal Gorinchem

De bereikbaarheid van en verkeersdoorstroming naar Evenementenhal Gorinchem wordt verder verbeterd. Gemeente Gorinchem en eigenaar Easyfairs hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Er komt een automatische evenementenregeling op de verkeerslichten bij veel aanbod aan verkeersstromen en de gemeente Gorinchem heeft inmiddels de bewegwijzering naar het beursgebouw vernieuwd en geoptimaliseerd. Deze dynamische bewegwijzering is reeds aangebracht en is vanaf de eerste week in december in werking. Ook krijgt Evenementenhal Gorinchem een eigen bushalte.

Verkeersstromen

De automatische evenementenregeling op de verkeerslichten bij veel aanbod aan verkeersstromen houdt concreet in dat bij druk bezochte beurzen de bezoekers automatisch vanaf het kruispunt Spijksesteeg – Newtonweg en Franklinweg naar de achteringang van de parkeerplaats worden geleid. Dit moet files op de snelweg A15 reduceren of zelfs voorkomen. Verder is dit kruispunt voorzien van nieuwe bewegwijzeringsborden. Zowel de automatische evenementenregeling als de nieuwe dynamische bewegwijzering zijn vanaf de eerste week van december actief.

Daarnaast is Evenementenhal Gorinchem met ingang van de nieuwe dienstregeling op 9 december voorzien van een eigen bushalte voor de hoofdingang. Het busvervoer wordt verzorgd door Qbuzz. De stadsdienst rijdt twee keer per uur in twee richtingen en doet behalve het beursgebouw ook het centrum, het station en het ziekenhuis aan.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief