Beurzen

Veel Nederlands watertechnologie op Aquatech

Aquatech Amsterdam 2008 was wederom een groot succes, waarbij de Nederlandse watertechnologie prominent aanwezig was. Nederlandse watertechnologiebedrijven hebben ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater herontdekt. Veel Nederlandse watertechnologiebedrijven richten zich op de internationale watermarkt en zijn zeer te spreken over Aquatech omdat de beurs veel beslissers en bezoek van hoog niveau trekt. Voor bedrijven die specifiek interesse hebben in de thuismarkt is Aquatech Amsterdam nog altijd het grootste en belangrijkste evenement om direct in contact te treden met hun klanten. Aquatech Amsterdam 2008 vond plaats van 30 september tot en met 3 oktober en is bijna 19.000 keer bezocht, 47% van het bezoek komt uit Nederland. Daarnaast brachten de 850 exposerende bedrijven ruim 4.200 van hun werknemers naar de beurs.Aquatech Amsterdam 2008 was wederom een groot succes, waarbij de Nederlandse watertechnologie prominent aanwezig was. Nederlandse watertechnologiebedrijven hebben ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater herontdekt. Veel Nederlandse watertechnologiebedrijven richten zich op de internationale watermarkt en zijn zeer te spreken over Aquatech omdat de beurs veel beslissers en bezoek van hoog niveau trekt. Voor bedrijven die specifiek interesse hebben in de thuismarkt is Aquatech Amsterdam nog altijd het grootste en belangrijkste evenement om direct in contact te treden met hun klanten. Aquatech Amsterdam 2008 vond plaats van 30 september tot en met 3 oktober en is bijna 19.000 keer bezocht, 47% van het bezoek komt uit Nederland. Daarnaast brachten de 850 exposerende bedrijven ruim 4.200 van hun werknemers naar de beurs.

Hollands glorie

De interesse voor de meest toonaangevende waterbeurs is weer helemaal terug. De Nederlandse watertechnologiesector was dit jaar zeer te spreken over de Aquatech Amsterdam 2008, exposanten waren tevreden over de Nederlandse bezoekers. Op de beurs was de Nederlandse watertechnologiesector dan ook goed vertegenwoordigd.

Het Holland paviljoen trok goede belangstelling met presentaties van de allernieuwste watertechnieken van een aantal specifieke Nederlandse bedrijven die zich op de thuismarkt richten.

Boegbeeld van de Nederlandse deelname op Aquatech Amsterdam 2008 was de stand van het Innovatieprogramma Watertechnologie van het ministerie van Economische zaken, SenterNovem en het Netherlands Water Partnership (NWP), waar talrijke zeer innovatieve watertechnologieën te zien waren. De meeste zijn momenteel in ontwikkeling bij het watertechnologiecentrum Wetsus in Leeuwarden. Volgens Aleid Diepenveen van Wetsus speelt de stand van het Innovatieprogramma Watertechnologie op Aquatech Amsterdam een belangrijke rol: "Het is een markant punt op de beurs waar we aan het internationale publiek laten zien met welke geweldige innovaties we bezig zijn. Daar was veel belangstelling voor", aldus de Friese watertechnologe.

Tevreden exposanten en sponsors

Bij de twee hoofdsponsors was veel waardering te merken. Volgens Norit-directeur Menno Holterman is Aquatech Amsterdam een goed voorbeeld van een vakbeurs in een niche markt. "Die werkt momenteel beter dan een brede beurs. De kwaliteit van de beursbezoekers is heel hoog en dat maakt het ons mogelijk om nieuwe potentiële klanten te vinden." Volgens Holterman heeft Norit op Aquatech Amsterdam 2008 weer veel contracten kunnen tekenen. "Van de financiële crises hebben we niet veel gemerkt. De vraag naar water zal altijd blijven," zo stelt de Norit-directeur overtuigd. "Kijk naar de grote droogte in Australië, daar speelt geld echt een ondergeschikte rol."

Ook Björn von Euler, directeur communicatie van ITT, is zeer tevreden over Aquatech Amsterdam 2008. "Aquatech onderscheidt zich van andere beurzen. Er heerst een vriendelijke sfeer van toegewijde watertechnologen. Hierdoor hebben de bezoekers meer tijd voor een goed gesprek." Von Euler is zeer te spreken over de verschillende ontmoetingspunten met de bezoekers zoals de AquaStages op de beursvloer en de internationale congressen.

Extra aandacht voor industriewater

Dit jaar trok Aquatech speciale aandacht voor de industriële sectoren die veel water gebruiken, zoals de chemie, papier, voedingsmiddelen en textiel industrie. In samenwerking met de International Water Association (IWA) was een bijzonder goed bezochte conferentie georganiseerd op het gebied van industriewater. De sprekers brachten vele innovatieve oplossingen vanuit de hele wereld in Amsterdam samen. Volgens IWA-directeur Paul Reiter is de industrie de grootste innovator van watertechnologie. "Overheden moeten veel conservatiever zijn bij hun keuze in technologie omdat de waterstromen sterk wisselend zijn. De industrie kan nieuwe watertechnologieën veel sneller oppakken."

Jobs in Water

Op initiatief van het Netherlands Water Partnership (NWP) was op de beurs een vacaturemuur geplaatst met meer dan 100 vacatures uit de watersector. Volgens het NWP had nog wel het dubbele aantal vacatures geplaatst kunnen worden. De grote hoeveelheid vacatures toont hoe moeilijk de Nederlandse watersector aan goed technisch personeel kan komen. De watersector was daarom ook heel blij met het initiatief. Spontane reacties leidden ertoe dat op de beurs al de eerste sollicitatiegesprekken zijn gevoerd. Nu de beurs is afgelopen kunnen werkzoekenden en recruiters elkaar nog steeds vinden via de website van Aquatech: www.aquatechtrade.com.

Winnaar KVWN Fitterijwedstrijden

De open Nederlandse KVWN-fitterijwedstrijden die tijdens Aquatech plaatsvonden, zijn gewonnen door het Amsterdamse team van Waternet met de fitters Arie van Bladeren en Marco Bohren. De Amsterdammers hadden hun handen vol aan de twee fitters van Waterbedrijf Groningen die met 2 minuten 34 seconden weliswaar de snelste tijd realiseerden maar er 30 seconden straftijd bij kregen. Hierdoor konden de foutloze Amsterdamse fitters de KVWN-beker in ontvangst nemen. Het Groningse damesteam met Wiejanda Moltmaker en Magriet de Vries, liet geen steken vallen en was met 4 minuten 57 seconden het snelste damesteam. Bij de managerteams was Oasen het snelst.

Vrij reizen met openbaar vervoer

De RAI Amsterdam bod alle bezoekers gedurende de hele beurs gratis gebruik aan van het openbaar vervoer. In Amsterdam gold de aanbieding voor alle stadsvervoer. Buiten Amsterdam bij de NS voor alle treinreizigers naar Amsterdam en terug. Volgens Aquatech woordvoerster Marieke Leenhouts is deze service heel goed ontvangen en hebben veel bezoekers van het gratis openbaar vervoer gebruik gemaakt.

*****

Over Aquatech

Aquatech Global Events bestaan uit een portfolio van de meest toonaangevende vakevenementen ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater technologie. Het beursprogramma biedt een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole & -automatisering en Point of use. Aquatech Global Events richten zich op professionals van alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie vindt u op www.aquatechtrade.com.

Aquatech Global Events kalender:

·  Aquaterra, Tweede Wereldforum over de Ontwikkeling van Delta- & Kustgebieden: 10-12 februari 2009, Amsterdam, Nederland

·  WQA Aquatech USA 2009: 17-21 maart 2009, Chicago (IL), USA

·  Aquatech China 2009: 3-5 juni, Shanghai, China

·  Aquatech Amsterdam 2010: 28 september – 1 oktober 2010, Amsterdam, Nederland

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief