Congressen

Vedge by Friedjof Kempenaar

Grand Catering en chef-kok Friedjof Kempenaar hebben samen het nieuwe cateringlabel Vedge by Friedjof Kempenaar geïntroduceerd. Een concept met uitsluitend veganistische gerechten van niveau om in te spelen op de groeiende vraag naar veganistische gerechten.

Vegan evenementinvulling

Op Wereld Veganisme Dag 1 november jongstleden, introduceerde Grand Catering haar label Vedge by Friedjof Kempenaar dat een volledig vegan evenementinvulling aanbiedt. De vegan markt wint immers terrein en de consument vervangt steeds vaker vlees en/of vis door plantaardige producten. Vedge ziet het als een uitdaging om haar gasten spannende gerechten te presenteren, zonder dat dierlijke producten in het menu worden gemist. Het concept speelt zo in op de duurzame statements van bedrijven.

Culinaire mindf*ck

Chef-kok Friedjof Kempenaar bedacht onder meer een uitgebreid en gedurfd vegan menu: een culinaire mindf*ck waarbij niets is wat het lijkt. Traditionele zwarte en groene olijven die niet van een olijfboom afkomstig zijn, maar gemaakt van hummus. In plaats van haantjes aan het spit een grillkast vol bloemkolen, geserveerd met tikka masala. Het vegan culinaire assortiment is lactosevrij en voor 80 procent glutenvrij, om zo bij events aan allergieën & dieetwensen te kunnen voldoen.

Intensieve voorbereiding

Friedjof Kempenaar begon in 2014 met zijn eerste Vega Pop-up restaurant. Uit frustratie, want volgens de chef-kok was er weinig creativiteit te ontdekken in de veganistische keuken. Lange tijd sleutelde hij aan de receptuur. Geen boter, geen room, geen eieren: Kempenaar moest het wiel opnieuw uitvinden en zocht naar kwalitatieve alternatieven. Grand Catering heeft hierbij een passend assortiment veganistische producten samengesteld voor een compleet evenement. Zoals veganistische wijnen en kleding voor de bediening van biologisch katoen.

Leveranciers

Om aan te sluiten bij de vegan lifestyle werkt Vedge samen met bewuste leveranciers. Zo heeft het cateringlabel een botanisch frisdrankassortiment met aandacht voor het productieproces en oog voor verantwoorde ingrediënten. Ook de koffie en thee die geserveerd wordt is biologisch.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief