Congressen

Van Nelle Ontwerpfabriek genomineerd voor Werelderfgoedlijst

Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam is genomineerd voor opname op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het benodigde dossier voor opname op de lijst wordt binnenkort door Minister Jet Bussemaker overgedragen aan de Unesco-organisatie in Parijs. Daar wordt in 2014 beslist of de Van Nellefabriek, een icoon van het 'nieuwe bouwen' uit de jaren twintig in de vorige eeuw, definitief op de erfgoedlijst komt te staan.

Van Nelle Ontwerpfabriek verwacht dat een plek op de lijst een extra impuls geeft aan toeristische activiteiten en bezoekersaantallen. De locatie speelt daar nu al op in, met plannen om naast de bestaande 10.000 m2 aan evenementenruimte nog een bezoekerscentrum, een restaurant en een popcentrum in te richten.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gemeente Rotterdam en de eigenaar van de Van Nelle Ontwerpfabriek
hebben een bedrag van 600.000 euro beschikbaar gesteld om de voordracht te ondersteunen. De gemeente wil het predicaat Werelderfgoed een belangrijke rol laten spelen in de citymarketing voor de Maasstad.

Op de Unesco Werelderfgoedlijst staan nu 960 onvervangbare en uitzonderlijke monumenten over de hele wereld. Nederland telt negen Werelderfgoederen, waaronder de Grachtengordel van Amsterdam, de Waddenzee en De Stelling van Amsterdam, met als onderdeel Forteiland IJmuiden. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief