Congressen

Utrecht Marketing introduceert Utrecht Region Pass

Utrecht Marketing introduceert Utrecht Region Pass

Utrecht Marketing heeft een OV- en toegangskaart voor internationale bezoekers geïntroduceerd tijdens haar event Verassend Verbindend op 27 november in de Werkspoorkathedraal. De Utrecht Region Pass vergemakkelijkt het reizen per openbaar vervoer en biedt overzicht in het toeristisch aanbod van de regio.

De Utrecht Region Pass is een OV-kaart die toegang geeft tot alle openbaar vervoermiddelen in Nederland, inclusief de fiets. Het is de enige ‘pay-as-you-go’ OV-kaart met nationale dekking die gekoppeld is aan een creditkaart. Tegelijkertijd kan de gebruiker met de pas de meest gewaardeerde bestemmingen en bezienswaardigheden binnen de provincie bezoeken.
De Utrecht Region Pass draait om gemak en gastvrijheid. Daarnaast bevordert de kaart het milieuvriendelijk reizen en de regionale spreiding van toerisme.

Moeilijk te doorgronden

‘’Een pas in deze vorm bestaat nog niet in Nederland’’, aldus Rijk van Ark, directeur van Utrecht Marketing. “Nederland beschikt over een uitstekend OV-netwerk, maar voor internationale bezoekers is het met de OV-chipkaart, dagkaarten en speciale varianten niet altijd even makkelijk te doorgronden. De Utrecht Region Pass lost dit op én laat zien wat voor moois de regio allemaal te bieden heeft.’’

Achteraf betalen

De reiziger reserveert de Utrecht Region Pass online, haalt deze na aankomst op bij een uitgiftepunt en kan vervolgens meteen reizen. Opladen is niet nodig. De gebruiker krijgt achteraf een specificatie en betaalt automatisch. De kosten zijn exact hetzelfde als die wanneer men met een OV-chipkaart reist.
Bij de introductie werkt Utrecht Marketing samen met TripKey. TripKey zorgt voor de kaarten, de systemen en de service richting gebruikers en partners van Utrecht Region Pass. Naar verwachting is de Utrecht Region Pass in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief