Congressen

Utrecht investeert dit jaar 100.000 euro extra in binnenhalen kennisevenementen

De provincie Utrecht en de stad Utrecht investeren dit jaar extra in het binnenhalen van meer kennisevenementen. Congresorganisatoren kunnen rekenen op concrete financiële ondersteuning als er ingezet wordt om een reeds bestaand kennisevenement in Utrecht te laten plaatsvinden. Het gaat om congressen die passen binnen de thema’s: life science, creatieve industrie, zorg en duurzaamheid. 

Het fonds, dat €100.000 groot is, wordt alleen dit jaar ingezet. De bijdrage voor relevante kennisevenementen is maximaal €10.000.

Toerisme Utrecht coördineert het congresfonds. Ronald Trum, directeur van Toerisme Utrecht: "Het congresfonds is een samenwerking tussen stad en provincie. Dit fonds maakt het mogelijk om meer kennisinstellingen te wijzen op de regio Utrecht. Bij uitstek bestaande evenementen van verenigingen, die Utrecht niet eerder aandeden, zijn meer dan welkom in onze provincie. Naast het congresfonds hebben we ook een bidfonds ter beschikking. Waardoor niet alleen een financiële bijdrage klaar staat, maar we ook kunnen bemiddelen in de benodigde hotelkamers, er een bidboek gemaakt kan worden, de site inspecties begeleid worden en we meedenken over de informele programmamogelijkheden rondom congressen. Deze laatste activiteiten worden door Toerisme Utrecht kosteloos aangeboden, expliciet voor de stad Utrecht zelf. Andere regio’s in Utrecht bieden deze diensten voor hun regio’s ook aan."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief