Congressen

Utrecht in 2015 gaststad International Conference of Biofabrication

Utrecht mag zich in 2015 gaststad noemen van de International Conference of Biofabrication van de International Society for Biofabrication. Jos Malda, Associate Professor verbonden aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, organiseert dit driedaagse congres samen met Lorenzo Moroni, Associate Professor bij de Universiteit Twente.

Het internationale wetenschappelijke congres vindt plaats van 7 tot en met 9 november in het prachtige Academiegebouw op het Domplein. Thema van het congres is Biofabrication en omvat het 3D-printen van levende cellen.

Malda: “Utrecht is gekozen vanwege de centrale locatie en de leidende rol die Utrechtse onderzoekers hebben in dit veld. We ontvingen recentelijk een aantal subsidies die het opzetten van een specifieke bioprint-faciliteit en een nieuwe opleiding Biofabrication mogelijk maken in Utrecht.”

De logistieke organisatie van het congres ligt in handen van Congress by design. Het Utrecht Convention Bureau levert een bijdrage met informatievoorziening, ondersteuning en met het inzetten van haar Stimuleringsfonds. Dit fonds voorziet initiatiefnemers van internationale associatiecongressen onder bepaalde voorwaarden in een financiële bijdrage in de congreskosten en is mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Toerisme Utrecht.

Voor het driedaagse internationale congres Biofabrication 2015 worden ongeveer 200 – 250 deelnemers verwacht, vooral uit Europa en Amerika. Ook landen als Japan, Australië en China zullen vertegenwoordigd zijn.

Het lokale organisatiecomité Biofabrication 2015 (foto: Toerisme Utrecht).

Het lokale organisatiecomité van Biofabrication 2015 (foto: Toerisme Utrecht)


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief